16 / 04 / 2024

özel müze

özel müze

Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Türkiye'de 37 ilde bulunan özel müze sayısı son verilere göre 177'ye yükseldi...

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi müze oldu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, 'Özel Müze' olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan müze statüsünün, hem tarihi yapının hem de Karşıyaka'nın tanıtımına katkılar sağlayacağı belirtildi.

Keten Grup lansmanı Harbiye Askeri Müze'de düzenlendi!

Keten Grup, 38 yıldır butik ve prestijli inşaat projelerini İstanbul’un seçkin semtlerinde hayata geçiriyor. "Emirgan" albümüyle şehrin seslerini müziğe dönüştüren Kerem Görsev, 20 Mayıs gecesi Harbiye Askeri Müze'de özel bir konser verdi.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Koç ve Sabancı İstanbul'a iki müze daha açacak!

Hürriyet’ten Jale Özgentürk’ün haberine göre, İstanbul iki yeni özel müzeye daha kavuşuyor. Koç Grubu, 2007 yılında hazırlıklarına başladığı Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat müzesini açmak için yola çıktı.

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

1980 yılında Azeryan Yalısı Türkiye'nin ilk özel müzesi olacakmış!

1980 yılında Vehbi Koç'un sahibi bulunduğu Azeryan Yalısı, Türkiye'nin ilk özel müzesi olarak halka açılacakmış. 20 milyon lira harcanarak restore edilen yalıya ''Sadberk Koç Güzel Sanatlar Müzesi'' adı verilmiş.

özel müze Haberi

özel müze

Türkiye'de 37 ilde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetimindeki özel müze sayısı son verilere göre 177'ye yükseldi. 


AA muhabirinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden edindiği bilgiye göre, kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle, vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açılmasına bakanlık tarafından izin veriliyor.


Özel müze kurma istekleri ''Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik'' hükümleri doğrultusunda incelenirken, müzenin yeterli nitelik ve nicelikte bulunması, sürekli hizmet vermesi hususları dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor.


Gerçek ve tüzel kişilerce kurulan müzeler, bakanlığın izin belgesinde belirlenen konu alanlarına ilişkin taşınır kültür varlığı bulundurup, teşhir edebiliyor. Bu müzelerde taşınır kültür varlıklarının korunması ise devlet müzeleri statüsünde gerçekleştiriliyor.


Ülke genelinde 37 ilde yer alan, 177 özel müze her yıl milyonlarca yerli ve...