24 / 04 / 2024

Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi

Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi

Belediye Başkanı Dündar: "Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Osmangazi Belediyesinin en büyük bütçeli en ciddi yatırımı. Bursa'yı Bursa dışına taşıyacak bir proje" dedi.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Talha Uğurluel'den Panorama 1326'ya övgü!

Ünlü Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel, Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni inceledi.

Panorama 1326 müzesi Yılmaz Vural’ın başını döndürdü!

Türk futbolunun tecrübeli teknik direktörleri arasında yer alan Yılmaz Vural, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde adeta büyülendi.

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Panorama 1326 Fetih Müzesi görenleri büyülüyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson ve konsey üyeleri müzenin dünyada en üst seviyedeki panoramik müze olduğunu belirtti.

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediyesi’nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önümüzdeki günlerde açılıyor.

Panorama 1326 Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin Bursa’nın yüz akı bir proje olduğunu belirterek, “Bursa, çok güzel ve çok etkileyici muhteşem bir eser kazandı” dedi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor.

Panorama Bursa 1326 açılış için gün sayıyor!

Bursa’nın en önemli projelerinden Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nde sona geliniyor. Osmangazi Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Fetih Müzesi’ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak.

Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayata geçirilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Panorama 1326'nın kaba inşaatı tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi tarafından kente kazandırılan dünyanın en büyük ikinci tam panoramik müzesi ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin, kaba inşaatı tamamlandı. Çatı bölümüne yerleştirilen çelik konstrüksiyonlarla birlikte müze tüm ihtişamıyla ortaya çıktı.

Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi Haberi

Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından projelendirilen, Türkiye'nin "ilk tam panoramik" müzesi olarak nitelendirilen ve bir süre önce hayatını kaybeden dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın başdanışmanlığını yaptığı "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi", şekillenmeye başladı.


Bursa'nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş hikayesinin özel olarak hazırlanan görsellerle anlatılacağı müzenin çelik konstrüksiyon destekli 40 metre çapındaki kubbe kısmının inşaatına geçildi. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ebu İshak Mahallesi Kamberler Tarih Parkı'nın yanındaki 4 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen müze için, yaklaşık 5 yıl süren titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.


Dündar, bir süre önce yaşamını yitiren Prof. Dr. Halil İnalcık ve Prof. Dr. Metin Sözen gibi önemli isimlerin danışmanlığında, üniversiteden akademisyenler, sanatçılar ve tarihçilerle birlikte Bursa'nın fethini anlatan her...