25 / 04 / 2024

Parsel tevhid işlemi nedir

Parsel tevhid işlemi nedir

Parsel tevhid (birleştirme) işleminin yapılabilmesi için tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gibi bazı şartlar bulunuyor. Peki, parsel tevhid şartları nelerdir? İşte, parsel tevhid şartları!

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapu Kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? TKGM parsel sorgulama sayfası

Tapu Kadastro parsel sorgulama işlemi, bir taşınmaz almayı planlayan vatandaşların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir ve üç farklı yolla yapılabilmektedir. İşte, TKGM parsel sorgulama sayfası ve Tapu Kadastro parsel sorgulama hakkında merak edilen detaylar…

Deniz GYO 2021'de 22.7 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Deniz GYO, 2021 yılı içerisinde yıllık kira bedeli toplamı yaklaşık 22.7 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi gerçekleştirdi.

Mistral GYO 2021'de 11.3 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Mistral GYO, 2021'de 3 milyon 741 bin 525,43 TL'lik satım işlemi, 11 milyon 353 bin 753 TL kiralama işlemi gerçekleştirdi. 

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye'de son 10 ayda 2 milyon 410 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının ocak-ekim ayları arasında toplamda 2 milyon 410 bin 816 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

2021'in ilk 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Türkiye'de Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 494 bin 165 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 10 milyar 221 milyon 875 bin 369 TL tapu harcı geliri kazanıldı.

Türkiye'de 5 ayda 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan önemli verilere göre ülkemizde Ocak-Mayıs 2021 döneminde toplam olarak 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Parsel tevhid işlemi nedir Haberi

Parsel tevhid işlemi nedir

Parsel tevhid şartları nelerdir?


Tevhid (birleştirme) yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor. Ayrıca üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engeller olmaması gerekli oluyor. 


Tasarrufu kısıtlayan engeller var ise hak sahiplerinin 

muvafakatı gerekili oluyor.  Tevhid işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare kurulun olumlu kararı üzerine kadastro müdürlükleri tescil bildirimi düzenleyerek tapuya intikal ettiriliyor. 


Gerekli belgeler;

1-Birleştirilmesi talep edilen taşınmazların tapu senetleri veya tapu kayıt

örnekleri, 

2-Taşınmaz maliklerinin veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları, 

3-Birleştirme için düzenlenmiş yürürlükteki mevzuata yönetmenliklere uygun

nitelikteki plan ve ekli belgeler, 

4-Taşınmazın bulunduğu yere göre alınmış belediye encümen veya il idare

kurulunun olumlu kararı (Taşınmaz mücavir alan içinde ise belediye encümeni

kararı, Mücavir alan dışında ise il idare kurulu kararı), 

5-Maliklerin birer adet vesikalık fotoğrafı gereklidir.


Parsel tevhid şartları!

Tevhid işlemi ile ilgili yasal hükümlerin yer aldığı İmar Kanunu hükümlerine göre:...