28 / 03 / 2024

Pay ölçer taktırmamanın cezası var mı

Pay ölçer taktırmamanın cezası var mı

Radyatör ısı ölçer cihazı bağlı olduğu radyatörün ortama verdiği ısı miktarını hesaplıyor. Radyatörlere takılan ısı ölçer cihazları döküm, alüminyum veya panel radyatörlerin hepsine uyum sağlıyor...

Binalarda ısı pay ölçer sistemi!

Binalarda ısı pay ölçer sisteminde pay ölçer cihazı dairelerde her radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini ve buna göre de gider paylaşımı yapılabilmesini sağlıyor...

Isı pay ölçer cihazı!

Isı pay ölçer cihazı ile odaların sıcaklığı istenilen dereceye ayarlanabiliyor ve tüketim bilgileri aylık olarak uzaktan radyo frekansı olarak okunuyor ve daire bazında ödenecek para bina yönetimlerine gönderiliyor...

Isı pay ölçer yönetmeliği!

Isı pay ölçer yönetmeliği, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ nın 14/04/2008 sayılı yönetmeliği olarak biliniyor. Isı pay ölçer yönetmeliği ile merkezi ısıtmaya sahip binaların ısı giderlerinin binadaki birimlere dağılımının adaletli olması hedefleniyor...

Isı pay ölçer kanunu!

Isı pay ölçer kanunu halk arasında 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'na verilen isimdir. Bu kanunda merkezi ısıtma sistemine sahip binalara getirilen ısı pay ölçer sisteminin zorunluluğu anlatılıyor...

Pay ölçer taktırmamanın cezası var mı?

Isı pay ölçer, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile ısı pay ölçer kullanımı merkezi sistem ile ısınan binalarda zorunlu tutuluyor. Peki pay ölçer taktırmamanın cezası var mı?

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Altın sert çakıldı! Yastık altında altını olanlar kırmızı kodla uyarıldı! 29 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde sert çakıldı. Ons altın 1865 dolardan işlem görürken gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve diğer tüm altın çeşitleri değer kaybetti. İşte 29 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları.

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Temmuz ayı memur maaş katsayısında uygulanan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki pek çok kalemde de artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu?

Özel sağlık sigortası yaptıracaklar dikkat! Yüzde 180 zamlandı! Bunları yaparsanız fiyat düşer! Hemen bakın!

Özel sağlık sigortası yaptıracak vatandaşlar, fiyatları düşürmenin bir yolu olup olmadığını merak ediyor. Bunları yaparsanız fiyat düşer! Hemen bakın!

Doları nokta atış bilen adam Selçuk Geçer, gram altının kaç TL olacağını açıkladı

Dolarla ilgili yaptığı nokta atışlarla bilinen ekonomist Selçuk Geçer, gram altının yıl sonu geleceği seviyeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Yıl Er İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  500 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Yıldız ve Yakup Yıldız tarafından kuruldu.

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Sitelerde karar oylamasında arsa payı önemli mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız 30 daireli. Yeni uygulama ile ana girişe kalorimetre bağlandı ve radyatörlere ‘pay ölçer’ taktırdık. Bazı sakinler ‘ferdi ısınmaya geçelim’ istiyor. ‘Yarıdan 1 fazla oyla karar alalım ve yaptıralım’ diyorlar. Bu uygun olur mu?' sorusunu cevapladı

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından Gençlik ve Bilim Merkezi incelendi. Aksaray Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, açılış için gün sayıyor.

Pay ölçer taktırmamanın cezası var mı Haberi

Pay ölçer taktırmamanın cezası var mı


Radyatör ısı ölçer!


Radyatör ısı ölçer cihazı bağlı olduğu radyatörün ortama verdiği ısı miktarını hesaplıyor. Isı pay ölçerin ölçüm değeri, ölçülen radyatörün sıcaklığının ve radyatör yüzeyi ile oda sıcaklığı arasındaki farkın değeri oluyor. Radyatör ısı ölçer cihazları döküm, alüminyum veya panel radyatörlerin hepsine uyum sağlıyor.


Merkezi ısıtmalı binalarda kullanılan bu sistemdeki ısı sayacı, mobil sistemlerde dönüş hattı üzerine monte edilerek, dairenin tükettiği enerjiyi hesaplıyor. Isı sayaçları, hesaplama birimi, debimetre ve bir çift sensörden oluşur. Daire tipi ısı sayaçlarında, tüm parçalar bütün yapıda oluyor. Split tip denilen ısı sayaçlarında ise tüm parçalar ayrıdır. 


Giriş sıcaklığı, dönüş sıcaklığı ve debiyi ölçen ısı sayaçları, sıcaklık farkı ile debiden yola çıkarak tüketilen enerjiyi Kwh cinsinden hesaplıyor. Isı sayaçları debimetre ölçüm prensibine göre ayrılıyorlar. Debiyi pervane aracığıyla...