26 / 04 / 2024

paylı mülkiyetin kurulması

paylı mülkiyetin kurulması

Topluluk mülkiyetinde kapsamında bulunan paylı mülkiyet nedir? Paylı mülkiyet nasıl kurulur? Paylı mülkiyetin kurulumu kanunlarda nasıl yer alıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

Paylı mülkiyette gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını kaleme aldı.

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Kentsel dönüşüm tek seferde yapılmalı!

Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için Kentsel Dönüşüm Kurulu kurulması gerektiğini söyleyen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşümün kısır döngüye dönmemesi için tek seferde yapılması gerektiğini söyledi. 

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" dedi.

15 maddede sitelerde mülkiyetin devri mecburiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde mülkiyetin devri mecburiyeti" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kayseri'ye basın müzesi kurulacak!

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

Edirne'de Hazine'ye ait araziye OSB kurulmasına tepki!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Hazine’ye ait birinci sınıf tarım arazisine kurulması planlanan OSB'ye karşı köylüler tepki gösterdi. Köylüler, “Bu bereketli topraklara kıymayın” diye konuştu.

paylı mülkiyetin kurulması Haberi

paylı mülkiyetin kurulması

Paylı mülkiyet nedir?



Türk Medeni Kanunu kapsamında da yer alan  paylı mülkiyet, topluluk mülkiyetinin bir alt türü olarak karşımıza çıkıyor. Paylı mülkiyet; birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Söz konusu pay sahipleri mal üzerindeki paylarını devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebiliyor.



Paylı mülkiyet nasıl kurulur?


Yasada belirtilmemiş ve sayılmamış olmakla birlikte paylı mülkiyet; hukuksal bir işleme dayalı olarak veya bir makamın kararı ile kurulabileceği gibi doğrudan doğruya yasadan da doğabiliyor.


Örneğin; bir kimse tek başına malik olduğu mal üzerinde diğer kişilere kendi payını devrederse veya birden çok kişi bir malı ortaklaşa satın alıp temellük ederlerse ya da kendilerine bağışta bulunurlarsa paylı mülkiyet hukuksal bir işleme dayalı olarak kurulmuş oluyor.



Ancak buna karşın gerek Medeni Kanun'da gerekse...