20 / 04 / 2024

Perakende gayrimenkul

Perakende gayrimenkul

Beymen Mağazacılık CEO’su Elif Çapçı, perakende sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çarpçı, perakendeye olan talebin gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdiğini belirtti.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Geleneksel perakende pazarı yüzde 70 oranında küçülecek!

Esas Gayrimenkul COO'su Nevzat Yavan, “Geleneksel perakende pazarı hızla daralacak. 3 yıl içerisinde Türkiye’de alışveriş merkezleri yüzde 10 seviyelerinde kategori değişimi yaşayacak” dedi.

Gayrimenkul sektörü MAPIC fuarında bir araya geldi!

Gayrimenkul sektörünü bir araya getiren MAPIC fuarı 2 Aralık'ta sona erdi. Fuarda gayrimenkul ve perakende sektöründen 80 ülke temsilcisi yer aldı. 

İstanbul Perakende Gayrimenkul Kiralama Yönetim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Perakende Gayrimenkul Kiralama Yönetim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Pendik’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Emin Demir tarafından kuruldu.

CarrefourSA Adana Gayrimenkul'ün satışını gerçekleştirdi!

Perakende sektörünün önemli oyuncularından CarrefourSA sahibi olduğu Adana Gayrimenkul'ü 212 milyon TL karşılığında sattı. 

Perakende sektörünün geleceği masaya yatırıldı!

Perakende sektörünün geleceği Esas Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen webinar’da masaya yatırıldı.

Gayrimenkul sektörü Kovid-19'la nasıl dönüştü?

Açılış yapamayan oteller, atıl kalan ofisler, yaşam mücadelesi veren AVM’ler, önemi artan lojistik veri merkezleri ile gayrimenkul ve perakende sektörü Kovid-19 salgını sonrasında hızlanan trendler ile topyekün bir dönüşüme girdi.

Kartal Perakende Mağazacılık Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kartal Perakende Mağazacılık Ve Gayrimenkul Limited Şirketi Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Tayfun Kartal tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlara açılması için destek!

Ruhsar Pekcan, "Gayrimenkul, lojistik, gastronomi, perakende ve konaklama sektörlerimizin uluslararası pazarlara açılmasına ve bu pazarlarda rekabet gücü kazanarak kalıcı olmalarına yönelik harcamalara destek vermeyi sürdürüyoruz" dedi.

Akiş GYO'dan gayrimenkul inovasyonları çağrısı!

Akiş GYO start-up ve scale-up nitelikli girişimlere olan yatırımlarını Akyaşam Yönetim Hizmetleri A.Ş. (Akyaşam) aracılığı ile gerçekleştirecek. Bu kapsamda "Covid-19 Sonrası Yeni Normal'de Perakende ve Gayrimenkul İnovasyonları Çağrısı" programı hayata geçirildi...

Esas Gayrimenkul'ün “Burdayız: Covid-19 Sonrasında Perakende” webinarı 5 Mayıs'ta!

Esas Gayrimenkul, sektör paydaşlarına koronavirüs sonrası dönem için rehberlik sunacak "Burdayız" isimli webinar serisini başlatıyor. “Burdayız: Covid-19 Sonrasında Perakende” konulu webinar, 5 Mayıs Salı günü saat 14:00’te gerçekleşecek...

COVID-19 salgını ile gayrimenkul sektörü yeniden şekillendi!

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

Türkiye'de gayrimenkul işine girenler çok para kazanacak!

Koronavirüsün ardından bazı sektörlerde talep çılgınlığı yaşanacak. Yurt içinde  perakende, demir çelik, makine, gayrimenkul, ulaştırma ve tekstil sektörlerinde pozisyon açanlar 3 ay sonra büyük paralar kazanacak.

Perakende gayrimenkul Haberi

Perakende gayrimenkul

Perakendede işler nasıl gidiyor? Bu soruyu Beymen Mağazacılık CEO’su Elif Çapçı, “Satışlarımız geçen yılın mart ayına göre 2017 Mart’ta yüzde 20, geçen yılın temmuz ayına göre de 2017 Temmuz’da yüzde 40 arttı. Turistlerin yaptığı alışveriş, geçen yılın temmuz ayına göre 2017 Temmuz’da yüzde 115 büyüdü” diye yanıtlıyor.


Geçen yıl yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin dip yapan etkisiyle, bu yıl 3 haneli büyüme yakalandığını söylemek, artışı açıklamak için yeterli olmayabilir.


Çapçı, “2014 yılında turist pazarını bir pazarlama segmenti olarak ayrıştırarak yurtdışı otellerde ve medyada tanıtım yapmaya başladık” diyor.


Toplam cironun içinde çoğunluğu Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin payı yüzde 10’a ulaşırken, Temmuz 2017 itibarıyla bu oran yüzde 25’e çıkmış.


Beymen Mağazacılık’ın 1.1 milyar TL olan 2016 yılı cirosu içinde internetten satışların payı da yüzde 12’ye...