25 / 04 / 2024

Perakende Güven Endeksi sonuçları

Perakende Güven Endeksi sonuçları

TEPE'nin 2013 ortalaması -1,2 puan iken, 2014 ortalaması -9,5 puan oldu. Son çeyreklik dönemlerin yıllar itibariyle TEPE değerlerine bakıldığında 2014, 2008'den sonra serideki en kötü çeyrek olarak gerçekleşti.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İnşaat ve hizmet sektörlerinde güven endeksi Eylül'de arttı! 

Güven endeksi ekimde geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 düşüş gösterirken, hizmet sektöründe yüzde 0,5, inşaat sektöründe yüzde 0,9 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi ekimde geçtiğimiz aya kıyas ile hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 ve inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 arttı. İşte detaylar…

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, güven endeksi, Nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseliş gösterdi.

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3.1 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sektörel güven endeksi verilerini yayınladı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; güven endeksi hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,2 azaldı!

Güven endeksi Ocak ayında Aralık 2020'ye göre, hizmet sektöründe yüzde 2,9 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 ve inşaat sektöründe yüzde 5,2 geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi 73.3 oldu!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi aralık ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 9,2, perakende ticaret sektöründe  yüzde 7,8 ve inşaat sektöründe yüzde 7,2 geriledi.

Perakende Güven Endeksi sonuçları Haberi

Perakende Güven Endeksi sonuçları


TEPAV Perakende Güven Endeksi araştırması sonuçları açıklandı. 


Buna göre, TEPE'nin 2013 ortalaması -1,2 puan iken, 2014 ortalaması -9,5 puan oldu. Son çeyreklik dönemlerin yıllar itibariyle TEPE değerlerine bakıldığında 2014, 2008'den sonra serideki en kötü çeyrek olarak gerçekleşti. 


TEPE, aralıkta da geriledi


Eylül ayından beri düşünü sürdüren TEPE, aralıkta da geriledi. TEPE, Aralık 2014'te -17,2 değerini aldı. TEPE, bir önceki aya göre 1,4 puan, önceki yılın aynı dönemine göre ise 17 puan geriledi. TEPE'nin azalmasında geçen 3 aya göre işlerin durumundaki ve önümüzdeki 3 aya ilişkin satış beklentilerindeki düşüş etkili oldu. 


Kötüleşme bekleyenlerin oranı yüzde 46,1 düzeyinde oldu


Aralık 2014'te TEPE anketi katılımcılarının yüzde 26,5'i gelecek 3 ayda işlerinde iyileşme beklerken, işlerinde kötüleşme bekleyenlerin oranı yüzde 46,1 düzeyinde oldu. İşlerinde değişiklik beklemeyenlerin oranı ise yüzde...