26 / 04 / 2024

Perakende sektörünün ciro hedefi ne kadar

Perakende sektörünün ciro hedefi ne kadar

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek Çukurova Perakendeciler Derneği tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen etkinlikte üyelerle bir araya gelerek sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Perakende sektörü kira desteği bekliyor! 

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, kira ödemelerinin perakende sektörünü maliyet açısından zorladığını bu nedenle kira desteklerinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Perakende sektörünün 2021 beklentileri!

Salgında üçüncü dalganın etkilerini hafifletmek için ramazan döneminde uygulanacak yeni kısıtlamalar getirilirken, perakende sektörü gelecek 3 aydan da ümidini kesti.

Perakende sektörünün geleceği masaya yatırıldı!

Perakende sektörünün geleceği Esas Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen webinar’da masaya yatırıldı.

Perakende sektöründe 5 yıl içerisinde beklenen dönüşüm 8 ayda yaşandı!

Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü Deniz Bozan, "Perakende sektöründe beş yıl içerisinde beklenen dönüşümü sekiz ay içerisinde gerçekleştiğine tanık olduk" dedi. Bozan, kira ve diğer borçların yeniden yapılandırılması, marka güçlendirme ve dijital gelişim gibi çıkış yolları bulunduğunu belirtti.

2021 İngiliz perakende sektörü için zor geçecek!

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle 2021'nin perakende sektörünün zor geçmesi bekleniyor. 

İnşaat sektörünün karnesi!

Capital 500 listesinde birçok inşaat firması yer aldı. İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinin sektör karneleri açıklandı. Sektör karnesi verilerinde ciro, özsermaye, ihracat, toplam aktif gibi bilgilere yer verildi...

Perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları!

Tüketici kral diyen perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları oldu. Bu tür mekânların sayısı sürekli artıyor. Tüketici burada istediği ve merak ettiği ürünleri deneyimliyor...

İstanbul Havalimanı, perakende sektörünü canlandıracak!

KPMG'nin hazırladığı Perakende Sektörel Bakış 2019 raporu yayımlandı. Rapora göre, İstanbul Havalimanı'nın yaratacağı potansiyel, perakende sektörünü canlandıracak...

MAPIC'te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak!

Fransa Cannes’da kapılarını 24. kez açan MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak. Türkiye temsilcisi Alkaş tarafından organize edilen çalışmalarla fuarda Türkiye 80’i aşkın firma ve 250 kişiyi aşkın ziyaretçiyle yer alıyor. 

Kiraların TL ile ödenmesi sektörü rahatlatacak!

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, döviz üzerinden kira alınması döneminin sona ermesini değerlendirdi. Tan, kiraların TL olarak ödenmesinin perakende sektörünü rahatlatacağını söyledi.

Konut sektörünün sevgililer günü karnesi zayıf!

Perakende sektörünün önemli tüketim günlerinden biri olan 14 Şubat Sevgililer Günü için özel kampanyalar başladı. İnşaat firmaları, yüzlerce kampanyaya rağmen Şubat ayında umduğunu bulamıyor..

Perakende sektörünün ciro hedefi ne kadar Haberi

Perakende sektörünün ciro hedefi ne kadar


Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, 2023 yılında perakendecilerin toplam cirolarını 70 milyar daha artırmayı hedeflediğini bildirdi.


Altunbilek, Çukurova Perakendeciler Derneği tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen etkinlikte üyelerle bir araya gelerek sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı. Kuruldukları günden bu yana yerel perakendeciliği geliştirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Altunbilek, şu an 380 üyenin 4 bin perakende noktasında 65 binden fazla çalışanla toplamda 10 milyar dolarlık bir ciroyla hizmet verdiğini bildirdi.


Altunbilek, kendisini geliştiren, değiştiren ve istikrarlı büyümelerini sürdüren yerel zincirlerin sektöre ve ekonomiye çok büyük katkı sağladığını dile getirerek "Nielsen verilerine göre 2014'ün ilk çeyreğinde ulusal zincirler yüzde 8 büyürken, yerel zincirlerin yüzde 13'lük büyümesi müşterilerimizin tercihini yerel zincirlerden yana kullandıklarının bir göstergesi olmuştur" dedi.


Her güçlü ülkenin mutlaka...