23 / 04 / 2024

Periskop Analiz 2016 mayıs

Periskop Analiz 2016 mayıs

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Nisan sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,61 düşüş görülüyor.

Konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 98. sayısı yayınlandı. Peki konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

Konut sektöründe Aralık 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 97. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Aralık ayında konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektöründe Eylül 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 95. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Eylül'de konut sektöründe neler yaşandı?

Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 94. sayısı yayınlandı. Peki Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 93. sayısı yayınlandı. Peki Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektörünün Haziran 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 92. sayısı yayınlandı. İşte konut sektöründeki son durum...

Mayıs 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 91. sayısı yayınlandı. İşte konut piyasasındaki son durum...

Eva Gayrimenkul Periskop'un 38. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin 38. sayısını yayınladı. 

Eva Gayrimenkul Periskop'un 55. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin 55. sayısı yayınlandı. 

Eva Gayrimenkul Periskop'un 54. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin 54. sayısı yayınlandı. 

Eva Gayrimenkul Periskop'un 53. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin 53. sayısını yayınladı. 

Eva Gayrimenkul Periskop'un 37. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin 37. sayısını yayınladı. 

Eva Gayrimenkul Periskop'un 52. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin  52. sayısını yayınladı. 

Periskop Analiz 2016 mayıs Haberi

Periskop Analiz 2016 mayıs

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., her ay gayrimenkul sektörünün nabzını tuttuğu Periskop Analiz'in 2016 Mayıs ayı raporunu açıkladı. Rapora göre Nisan ayı itibariyle Mart ayı itibariyle son bir yıllık süreçte konut kredisi kümülatif değişimi %10 artış gösteriyor. Geçen yılın aynı döneminde %19 büyüyen konut kredileri bu yıl %10 büyümeyi başarmış bulunuyor. Raporda kredi miktarının 2016'nın ikinci çeyreğinde durağanlaşacağı, ancak yıl içinde yeniden hareketleneceği öngörülüyor.


Periskop Analiz'in 2016 Mayıs verilerini değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2016 Nisan sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %1,61 oranında, ipotekli konut satışlarının ise yaklaşık %20 oranında azaldığını belirtiyor.  


Son iki yıllık artış %20

Yazıcı, 2015 Nisan sonu itibariyle bir önceki yılın...