28 / 03 / 2024

peru Huaca Tupac Amaru

peru Huaca Tupac Amaru

Peru Lima'da yer alan Peru Spor Köyü içerisinde bulunan Huaca Tupac Amaru arkeolojik kazı bölgesinde iki ayrı medeniyete ait 11 iskelet çıktı...

Altın ve gümüşü unutturdu! Dünyada ‘bakır’ endişesi! Uzmanlardan çok ciddi uyarı!

Bakır piyasalarında ‘Peru’ endişesi yaşanıyor. Dünyanın en büyük bakır üreticilerinden Peru’da artarak devam eden hükümet karşıtı gösterilerin, bu önemli metalin fiyatlarını daha da artıracağından kaygı duyuluyor.

Dünya şokta! 'Altın nehirleri' göründü!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından yayımlanan fotoğraflar Peru'da Amazon yağmur ormanlarındaki yasadışı altın madenciliğinin boyutlarını ortaya çıkardı.

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra'ya inşaat rüşveti soruşturması!

Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini yeniden başlattı. Vizcarra 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlanıyor.

LC Waikiki Peru’daki ilk mağazasını ağustosta açıyor!

LC Waikiki 2020’de bin 500 mağazalı ve 10 milyar dolar cirolu, Avrupa’nın en büyük  üç moda perakende markası arasında yer almak istiyor…

Peru'da tartışmalara neden olan inşaat!

Peru Machu Picchu’ya turistleri doğrudan taşımaya fırsat sunan yeni bir uluslararası havalimanının inşasına başlandı. İnşaat bölgede tartışmalara neden oldu.

Yeni havalimanı inşaatı infial yarattı: Machu Picchu'yu yok edecek!

Andlar ülkesi Peru, altın yumurtlayan tavuğu daha çok yumurtlasın diye boğazlama noktasına geldi. Turistlerin Machu Picchu'ya ulaşımını kolaylaştırmak gerekçesiyle inşa edilecek milyarlarca dolarlık yeni havaalanının bizzat İnkaların kültür mirasını yok edeceği belirtiliyor.

Karmod, Peru'da hazır lüks konutlar kurdu!

Karmod, Güney Amerika ülkelerinden Peru’da hazır lüks konutların kurulumunu yaptı.

Peru, Şili ve Kolombiya Türk müteahhitlerinin takibinde!

Türkiye Müteahhitler Birliği, "zorluklara rağmen potansiyel pazar" olarak nitelediği Latin Amerika ve UNASUR'u önemsiyor, özellikle Peru, Şili ve Kolombiya'nın sektörel potansiyelini yakından izliyor.

Peru eski Devlet Başkanı'nın Odebrecht'ten rüşvet aldığı iddiası!

Eski Peru Devlet Başkanı Kuczynski'nin Brezilya inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet aldığı iddia ediliyor.

Karmod, Peru'da 640 prefabrik sosyal konut inşa edecek!

Karmod Prefabrik Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, Güney Amerika ülkelerinden, Türkiye'de üretilen prefabrik toplu konutlara olan talepte artış yaşandı.

Karmod'un ihracat yaptığı ülke sayısı 95'e ulaştı!

Bu yılın başında 82 olan Karmod'un ihracat yaptığı ülke sayısı, yeni ulaşılan ülkelerle birlikte 95'e çıktı. İlk kez ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında Güney Amerika'da Peru ve Kolombiya, Avrupa'da Norveç ve Andora gibi ülkeler yer alıyor.

Karmod Prefabrik ürünlerini Peru'da tanıttı!

Karmod Prefabrik, Güney Amerika ülkelerinden Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen Uluslararası İnşaat ve Yapı Fuarı'nda (EXCON) ürünlerini tanıttı.

Peru'da Türkiye'deki şehir hastanelerinin modeli uygulanacak!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Şili, Peru ve Ekvador ziyaretlerinin sonuçlarının nisan ayında "ete kemiğe bürünmesini" arzu ettiklerini söyledi.

peru Huaca Tupac Amaru Haberi

peru Huaca Tupac Amaru
Peru Lima'da yer alan Peru Spor Köyü içerisinde bulunan Huaca Tupac Amaru arkeolojik kazı bölgesinde iki ayrı medeniyete ait 11 iskelet çıktı. Arkeolog Fernando Herrera, üç iskeletin M.S. 200-700 yıllarına, diğerlerinin ise M.S. 1000.1400 yıllar arasında yaşayan Yschma kültürüne ait olduğunu belirtti. Kazı çalışmaları Peru futbol takımının antreman yaptığı stadyumun birkaç metre uzağında...