19 / 04 / 2024

Perulu arkeologlar

Perulu arkeologlar

Perulu arkeologlar, başkent Lima'nın kuzeyindeki ünlü El Paraiso arkeolojik yerleşim alanında 5000 yıl öncesine ait olduğu düşünülen bir tapınak keşfetti

Tarihi mimari parça 150 liraya internetten satılıyor!

İkinci el eşyaların satıldığı bir internet sitesinde tarihi yapıya ait mimari parçanın 150 liraya satışa çıkarılması arkeologların tepkisine neden oldu.

Rus generalin mezarı arazi sahibini yaktı!

Ardahan'da bir inşaatın kazısı esnasında Polonya asıllı Rus komutanın naaşının bulunduğu alanda arkeologlar tarafından kazı çalışması başlatıldı. Arsa sahibi Fahrettin Yılmaz, "Bu general beni mağdur etti" diye açıklama yaptı. 

Çatalca'daki 22 yıllık imar yanlışı düzeltildi!

Çatalca'da yaşayan Fedai Işık'a ait 30 dönümlük tarla 22 yıl önce SİT alanı ilan edildi. Arkeologlar tarafından yapılan araştırma sonrasında tarlanın yanlışlıkla SİT alanına alındığı ortaya çıktı.

1915 Çanakkale Köprüsü tarih tüpü ile ölümsüzleştirilecek!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün nirengi noktası temeline "tarih tüpü" konulacak. Yapı Merkezi Holding AŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Ayırga: "Amacımız yıllar sonra bölgede kazı yapacak arkeologlar tarafından eserlerin bilgilerine ulaşılmasını sağlamak" dedi.

Milas'ta inşaat temelinden tarihi mezarlar çıkıyor!

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

İzmir'de AVM inşaatının altından tarih çıktı!

İzmir’de AVM yapılmak üzere inşaatın devam ettiği alandan Osmanlı dönemine ait liman kalıntıları ve şapel çıkınca şantiyede arkeologlar çalışmaya başladı.

Şanlıurfa Harran'da altyapı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran'da sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor. Ekipler, alanda iş makinesi kullanmadan tamamen insan gücü ile çalışmalarına devam ediyor.

Harran'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran ilçesinde sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı'nda dev yapı bulundu!

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Fatih Belediyesi'ne sit alanında inşaattan dolayı soruşturma mı açılacak?

İstanbul’da tarihi surların dibinde yer alan, 1500 yıllık Yedikule Bostanları şantiye alanına çevrildi. Arkeologlar, Fatih Belediyesi hakkında sit alanında izinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Yunanistan'da Spartalılar'a ait kayıp saray bulundu!

Xirokampi Laconianear köyünde kazı çalışmaları yapan arkeologlar, burada bir sarayın duvarlarına ait taşların yanı sıra, bazı duvarların içinde Grek alfabesiyle yazılmış bazı levhalar, fildişi eşyalar ve mücevher kalıntıları buldu.

Yassıada'daki inşaat çalışmaları tahribata yol açtı!

Yassıada'da yapılan inşaat çalışmalarında tarihi Bizans manastırının yıkıldığı ortaya çıktı. Arkeologlar Derneği istanbul Şubesi, Yassıada'da devam eden inşaat çalışmalarının tarihi eserlere verdiği zararla ilgili bir rapor hazırladı.

Mardin'de doğalgaz çalışmasında arkeologlar da görev yapacak!

"Gündüz seyranlık, gece gerdanlık" olarak nitelendirilen Mardin'e bu yıl doğalgaz verilmesi planlanırken, kentte tarihi yapıların fazlalığı nedeniyle hat döşeme çalışmalarının arkeologların da yer aldığı uzman bir ekip gözetiminde yapılması önerildi.

Perulu arkeologlar Haberi

Perulu arkeologlar


     Peru Kültür Bakanlığı tarihin tam olarak doğrulanması halinde, söz konusu tapınağın, dünyanın en eski yerleşim yerleri arasına girebileceğini açıkladı. 

     Bakanlık, keşfin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Lima ve çevresinin insanlığın en eski tarihlerinde bir uygarlık merkezi olabileceğini belirtti. 

     El Paraiso piramidinin kanatlarından birini oluşturan ve arkeologlarca, "Ateş Tapınağı" adı verilen tapınakta bulunan fırının, ateş yakma törenlerinin işaretçisi olduğuna inanılıyor. 

     Araştırma ekibinden Marco Guillen, o dönemde insanların Tanrıyla duman aracılığıyla iletişim kurduğunu ve fırının da bu amaçla kullanılmış olabileceğini kaydetti. 

     Peru'nun tam orta noktasında yer alan 50 hektar alana sahip El Paraiso, dünyanın en büyük yerleşim alanlarından biri olarak kabul...