26 / 04 / 2024

Petkim rafineri

Petkim rafineri

İzmir'in Aliağa bölgesindeki Petkim Yarımada'sında inşası süren hafriyat çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı...

İnterinfra Enerji Rafineri Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

İnterinfra Enerji Rafineri Ve İnşaat Limited Şirketi Mehmet Şahan tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

SOCAR 18 milyar dolarlık yatırımla en önemli yatırımcılardan!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev'i kabul etti.

İzmir Petkim Limanı'nın ÇED toplantısı yapıldı!

Yaklaşık 40 yıldır Petkim ve Ege Bölgesi'ne gelen yük gemilerine hizmet veren Petkim limanı ve liman gerisi hizmet alanı genişletiliyor.

İzmir Liman Revizyonu projesinin ÇED toplantısı 26 Temmuz'da!

İzmir İli, Aliağa İlçesi sınırları içerisinde yer alan Petkim Sahasının deniz kısmında yer alan limanda Liman Revizyonu projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 26 Temmuz'da yapılacak.

URTİM dev projelerde yer alıyor!

Kalıp ve iskele sistemlerindeki 36 yıllık tecrübesiyle yapı sektörünün en köklü firmalarından olan URTİM, Türkiye ve dünyada havalimanı, stadyum, rafineri, termik santral, konut gibi birçok projede hız kesmeden yer almaya devam ediyor.

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Petkim 3 büyük yatırımla büyümeyi hedefliyor!

Petkim Genel Müdürü Korkut, bu yılın çok önemli olduğunu belirtti, “Petkim Konteyner Limanı, Rüzgar Enerji Santrali ve Petkim Specialities yatırımları bizi yukarı taşıyacak” dedi

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Petkim Limanı ile Ankara Etlik’te hastane yatırımlarının dahil olduğu projelere ve KOBİ’lere 800 milyon euroluk kredi desteği verecek.

Mustafa Elitaş İzmir'deki yatırımları değerlendirdi!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere dün İzmir'e geldi. İlk olarak Petkim'i ziyaret eden Bakan Elitaş, ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Petkim, 24 bin ton kapasiteli yeni bir şirket kurdu!

60'a yakın petrokimyasal hammadde üreten Petkim, mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları için yeni bir sirket kurdu. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 24 bin ton kapasiteye sahip olacak.

İzmir Aliağa'da 2015 yılında 174 şirket kuruldu!

Türkiye’de sanayici en güçlü ilçelerden biri olan, Petkim, Tüpraş gibi Türkiye’nin dev firmalarına evsahipliği yapan Aliağa, Türkiye’nin pek çok bölgesinin aksine 2005’i oldukça hareketli geçirdi. İlçede açılan firma sayısı, kapanan firma sayısından yüzde

Petkim rafineri Haberi

Petkim rafineri
İzmir'de yapımı devam eden Petkim Yarımada'sında inşaat çalışmaları yüzde 70 ölçüde tamamlandı. 5 milyar dolarlık maliyetle hayata geçirilen projede çıkan 31 bin 380 metreküp toprak, 1155 kamyonla taşınarak kampüs içindeki çevre düzenlemesi yapılacak sahalara...