28 / 03 / 2024

Phaselis Antik Kenti otel

Phaselis Antik Kenti otel

Rixos’un sahibi Fettah Tamince’nin otel yapmak istediği Phaselis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı. Bölgeyle ilgili tarihsel önemi, milli park olması, orman dokusu nedeniyle 4 koruma kararı var…

Fettah Tamince'den Phaselis Antik Kenti ve Olimpos Milli Parkı açıklaması!

Taraf Gazetesi'nde yer alan "Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Oteller Zinciri’nin Antalya Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı içindeki otel projesi mahkemenin iptal kararına rağmen devam ediyor" haberine açıklama geldi...

Phaselis Antik Kenti'ne otel yapılacak mı?

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu. Phaselis Antik Kenti sınırlarında tatil köyü projesi yapılmak istediğini öne sürerek, arkeolojik çalışmaların yapıldığı alana otel yapılmasının mümkün olamayacağını bildirdi.

Phaselis incelemeye alınıyor!

ANTALYA İl Genel Meclisi, Kemer İlçesi ' ndeki ünlü Phaselis Antik Kenti sınırlarında 5 yıldızlı otel yapılacağı iddiaları üzerine inceleme kararı verdi. Phaselis incelemeye alınıyor...

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sona erdi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Düzde Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları bitti!

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda yeni sezon kazı çalışmaları tamamlandı. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çalışmaların yaklaşık 30 kişilik ekiple 36 gün sürdüğünü söyledi.

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek.

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.Rhodiapolis Antik Kenti kazı çalışmalarında heyet başkanlığı, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel tarafından yürütülecek.

GEKA Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Beylikler Hamamı'nı yenileyecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Beylikler Hamamı, "Stratonikeia Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı rölöve, restitüsyon, restorasyon projesi" ile turizme kazandırılacak.

Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı!

Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı.

Myndos Antik Kenti kazılarının yeniden başlaması talep edildi!

Bodrum'un Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti'nde 2005 yılından beri sürdürülen bilimsel ve arkeolojik kazılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son verilmesine yerel halktan tepki geldi.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Phaselis Antik Kenti otel Haberi

Phaselis Antik Kenti otel

Phaselis Antik Kenti, Bey Dağları Olimpos Ulusal Parkı’nın çam ve sedir ormanları arasında yer alıyor. Bölgeyle ilgili tarihsel önemi, milli park olması, orman dokusu nedeniyle 4 koruma kararı var… 


Arkeologlar, her kazılan yerde yeni bir tarihi esere ulaştı…

Phaselis Antik Kenti, Antalya turizminin en önemli merkezlerinden biri… Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan her tarafından tarih fışkıran antik kent, AKP döneminde ranta açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Rüyamda görüyorum” diyen turizmci işadamı Fettah Tamince, tarihi kente otel yapmak için çalışma başlattı. Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Milli Parkı etkileşim sahası içinde 180 dönüm alan Tamince’ye tahsis edildi.


Çevreciler yargı süreci başlattı. Önce 2’nci İdare Mahkemesi, ‘ÇED gerekli değildir’ kararının, ardından 1’inci İdare Mahkemesi alanın tahsisine ilişkin kararın yürütmesini durdurdu. Yargı süreci devam ederken de...