24 / 04 / 2024

Piyalepaşa cami yanındaki bostana ne yapılacak

Piyalepaşa cami yanındaki bostana ne yapılacak

İstanbul'da son tarihi cami bostanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otopark projesi için yıkılacak. Bostan, temeli geçen günlerde atılan 'zemin altı otopark' inşaatıyla yok olma riskiyle karşı karşıya.

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Çağlayan Adliyesi’nin yanındaki dev otopark satışa çıkarıldı!

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nin yanındaki 5 katlı dev otopark satışa çıktı. Türkiye’nin en modern otoparkı olarak gösterilen otoparkın içerisinde AVM ve cafeler de bulunuyor.

Piyalepaşa'da basın toplantısının günü değişti!

Polat Holding imzası taşıyan Piyalepaşa İstanbul'da basın toplantısının günü değişti. 25 Ekim 2018 günü olarak belirtilen lansman tarihi 24 Ekim 2018 gününe çekildi. 

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul fiyat 2018!

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul fiyat 2018 listesi haberimizde yer alıyor. Polat bünyesindeki  Piyalepaşa Gayrimenkul imzasını taşıyan projede 760 adet daire ve 190 adet rezidansa yer veriliyor.

Piyalepaşa İstanbul'da 48 ay 0 faizle!

Piyalepaşa İstanbul'da 48 ay 0 faizle ödemeler yapılıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul imzasını taşıyan projede konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağı yer alıyor. 

Piyalepaşa İstanbul detaylı ödeme planı!

Piyalepaşa İstanbul detaylı ödeme planı hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor. 760 konut,190 rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı gibi imkanlara yer verilen projede satışlar devam ediyor. 

Piyalepaşa İstanbul'da Haziran'da yaşam başlıyor!

760 konut ve 190 rezidansın yanı sıra ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’nın (AVS) bulunan Piyalepaşa İstanbul’da ilk etap teslimleri Haziran ayında başlıyor..

Piyalepaşa İstanbul fiyat ve ödeme planı!

Beyoğlu'nda hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul'da konutların yanı sıra ofis, otel ve alışveriş sokağı bulunuyor. Projede metrekare fiyatları 10 bin 500 TL’den başlıyor..

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul Evleri 60 ay 0 faizle!

Piyalepaşa İstanbul Evleri projesinde daireler 1+0'dan 4+1'e kadar tasarlanıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul imzası taşıyan projede uygulanan ödeme kampanyası kapsamında cazip seçenekler sunuluyor...

Piyalepaşa İstanbul Evleri konut fiyatları 2017!

Piyalepaşa İstanbul’da konut fiyatları 755 bin 400 TL'den başlıyor. Piyalepaşa İstanbul’da farklı büyüklük ve tipte 760 konut ve 190 rezidansın yanı sıra ofis, otel ve Alışveriş Sokağı da (AVS) yer alıyor...

Piyalepaşa İstanbul daire fiyatları 2017 listesi!

Polat Holding bünyesindeki Piyalepaşa Gayrimenkul imzası taşıyan Piyalepaşa İstanbul projesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında yükseliyor. Projede güncel daire fiyatları 786 bin 900 TL'den başlıyor...

Güvenpark'a cami iddiasına Melih Gökçek'ten yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Güvenpark’a Cami” yapılacağı iddialarına yanıt verdi. İşte Gökçek'in yanıtı...

Piyalepaşa cami yanındaki bostana ne yapılacak Haberi

Piyalepaşa cami yanındaki bostana ne yapılacak

Piyalepaşa Cami'nin hemen bitişiğindeki 6 buçuk dönümlük bostan arazisi, 16. yüzyılda camilerin giderlerini karşılamak için vakıflara gelir sağlayan bostanların günümüze ulaşan son örneği. Mimar Sinan'ın 1573'te inşa ettiği Piyalepaşa Cami'den daha köklü bir geçmişe sahip olan bu bostan, temeli geçen günlerde atılan 'zemin altı otopark' inşaatıyla yok olma riskiyle karşı karşıya. Tarihçiler ise projenin geri çekilmesi çağrısı yapıyor. Çünkü onlara göre bu arazi cami yapısı ile bir bütün ve tarihten önemli izler taşıyor. 



Vakfiyelerde geçiyor 

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi Bölümünde kent içi toprak kullanımı üzerine doktora yapan sanat tarihçisi Ayhan İlan ve Harvard Üniversitesinde Osmanlı tarım teknolojisi üzerine çalışan Aleksandar Sopov ile Piyalepaşa Camii'nin bostanını gezdik. Tarihçi Ayhan Haıı. vakfiyelerde bu bostana dair önemli bilgiler yer aldığını söylüyor. Piyalepaşa Camii'nin...