19 / 04 / 2024

Polonezköy Tabiat Parkı imar izni

Polonezköy Tabiat Parkı imar izni

Erdoğdu, 24 Ocak'a kadar plana itiraz edilmezse koruma altındaki Polonezköy Tabiat Parkı'na, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce imar izni verilecek siyle İstanbul'u talan edeceğini ifade etti.

Gölcük Tabiat Parkı’nda terk edilen 25 bungalov ev ne olacak?

Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018'de 7 milyon TL harcanarak yapılan fakat daha sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yıkılma kararı alması üzerine atıl durumda kalan 25 adet bungalov ev çürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeye en başından itibaren karşı çıktıklarını belirtti.

Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirecek.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Gölcük Tabiat Parkı'ndaki bungalov evler yıkılıyor!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda tamamlanmak üzereyken, mahkemece iptal edilen bungalov ve dağ köşkü projesinde bitirilen evler, atıl kaldı. Yapımında 7 milyon lira harcanan ve mahkeme kararı sonrası işçilerin terk ettiği bungalovlar sökülecek.

Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı kiralama ihalesi 25 Aralık'ta!

İstanbul Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı işletmeciliğini kiraya vermek için yapılacak ihale 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Malatya Beydağı Tabiat Parkı’nın inşası başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İnderesi Mevkii’nde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı tarafından hayata geçirilecek tabiat parkın inşası başladı.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi. ihaleyi iptal ettiklerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Çok üzüldük" dedi. 

Gölcük Tabiat Parkı imara açılmıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gölcük Tabiat Parkı'nda herhangi bir şekilde tatil köyü gibi bir yapılaşmanın söz konusu olmadığı ve imara açılmadığı belirtildi.

Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi için ihaleye çıkılıyor!

Bolu'da yer alan Gölcük Tabiat Parkı'nın işletilmesi 22 yıllığına ihaleye çıkıyor. İhale 19 Aralık'ta yapılacak. 

Ayvalık Tabiat Parkı'nın revizyon planına iptal!

Türkiye'nin en büyük tabiat parkı olan Ayvalık Tabiat Parkı'nın mutlak koruma alanı statüsünü kaldıran revizyonun planı iptal edildi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara açılmadı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, parkın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılacak?

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın koruma derecesinin düşürülmesine yönelik çalışma TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Polonezköy Tabiat Parkı imar izni Haberi

Polonezköy Tabiat Parkı imar izni

24 Ocak'a kadar plana itiraz edilmezse koruma altındaki Polonezköy Tabiat Parkı'na, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce imar izni verilecek siyle İstanbul'u talan edeceğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da İstanbul'da ormanların korunması gerektiğini kaydetti. Erdoğdu, "İstanbul'a yapabileceğimiz en büyük kötülük kalan ormanları imar açmak olacaktır" diye konuştu. 

Sıfır arsa maliyeti Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin, Polonezköy Milli Parkı'nın zarar görmemesi gerekçesiyle 3'üncü köprü güzergahında düzeltme yapıldığım hatırlattığımız Erdoğdu, "Büyükşehirlerde hemen hemen boş alan kalmadı. Kuzey ormanlarının neredeyse tamamı devlete ait. Planlanan yatırımlar bakımından bunun anlamı, sıfır arsa maliyetidir" şeklinde konuştu. 


Fatih Ormanı'ndan sonra İstanbul'un son Kuzey ormanı olan Polonezköy de talana açılıyor. 

İSTANBUL'un kalan son Kuzey ormanlarından olan Polonezköy için hazırlanan imar planı askıya çıktı. 24 ocak...