26 / 04 / 2024

Portakal Hafız Konağı

Portakal Hafız Konağı

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yaz yanarak büyük hasar gören Portakal Hafız Konağı’nın restore edileceğini duyurmuştu. Ancak yangının üzerinden bir yıldan uzun zaman geçmesine rağmen, konak halen enkaz halinde

Portakal Hafız Konağı restore edilecek!

Aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek rekonstrüksiyon çalışmaları yapılacak Portakal Hafız Konağı, kentin tarihi dokusuna yönelik birçok çalışmayla kente kazandırılan tarihi yapılar arasındaki yerini alacak.

Kocaeli'de Portakal Hafız Konağı ihalesi gerçekleşti!

Portakal Hafız Konağı ’nın kente yeniden kazandırılması için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi rekonstrüksiyon yapım ihalesi gerçekleştirdi.

Portakal Hafız Konağı restorasyon ihalesi 14 Nisan'da!

19. Yüzyıl Türk mimarisinin en güzel örneklerinden olan Portakal Hafız Konağı restorasyonu için ihale düzenlenecek. Projesinin yenilenip tekrar onayının alındığı 150 yıllık tarihi konağın ihalesi 14 Nisan Salı günü yapılacak.

Portakal Hafız Konağı’nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Gerçekleştirilen ihale ile İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde bulunan Portakal Hafız Konağı’nın restorasyon çalışması için ilk adım atıldı.

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Kumtel Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer kaç TL? En uygun nerede satılıyor?

Kumtel, son dönemlerin en moda küçük ev aletlerinden airfyer (yağsız fritöz) konusunda sevindirecek bir adım attı. Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer’ı üreterek görücüye çıkaran Kumtel, ürünü farklı online alışveriş siteleri üzerinden oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Asgari ücrete 1 Temmuz'da gelen yüzde 30 zam miktarı çalışanın cebine girmeden ürünlere gelen zamla anında erimeye başladı. Zam furyasına ilk yumurtayla başlandı. İkinci rekor zammın neye geleceğini Faith Portakal açıkladı. Duyanların ağzı açık kalacak!

Hyundai Kona Elektrik fiyatına inanamayacaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Hyundai Elektrikli Kona modelinin fiyat listesini yeniden oluşturdu. Peki Hyundai Kona Elektrik modelinin fiyat listesinde son durum ne? İşte 2022 mart ayı fiyat listesi...

OPPO Reno7 Z 5G piyasaya sürüldü! İşte özellikleri…

Türkiye’ye de yakın zamanda gelmesi beklenen OPPO Reno7 Z 5G Tayland'da piyasaya sürüldü. Şubat ayında düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan OPPO Reno7 Z 5G modelinde 128 GB hafıza bulunuyor…

TOKİ'den Yozgat'a hükümet konağı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat'ta hükümet konağı inşa edecek.

Bursa Mustafakemalpaşa Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa’nın Yamanlı Mahallesi’nde inşa edilen mahalle konağında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Keçiören'de Şehit Kubilay Mahalle Konağı inşa ediliyor!

Ankara Keçiören Belediyesi,  sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak Şehit Kubilay Mahalle Konağı'nın yapım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TOKİ'den İzmir Buca'ya hükümet konağı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Buca'da Hükümet Konağı inşa edecek.

Kahramanmaraş Göksun Millet Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Göksun Millet Konağı inşaatında son aşamaya gelindi.

TOKİ Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Portakal Hafız Konağı Haberi

Portakal Hafız Konağı

İzmit’in tarihi yerlerinden olan Çukurbağ Mahallesi’ndeki Portalak Hafız Konağı, 9 Mayıs 2014’te çıkan büyük bir yangınla büyük oranda hasar görmüştü. 150 yıllık konağın yanma sebebinin  dışarıdan yapıya girenlerin çıkardığı ateş olduğu resmi raporlara yansımıştı. Yangından sonra ise Büyükşehir Belediyesi, tarihi konağın aslına uygun bir şekilde restore edeceğini kamuoyuna deklare etmişti. Bu kapsamında yıl başında, konağın restorasyonu için 2.8 milyon lira bütçe ayrıldığı basında yer almıştı. 


HİÇBİR İLERLEME YOK 

Yangının üzerinden 16 aydan uzun bir zaman geçmesine rağmen, Büyükşehirin ilan ettiği restorasyon çalışmalarında ise hiçbir ilerleme kaydedilmedi. 150 yıllık konakta dün çekilen fotoğraflar, tarihi yapının kaderine terk edildiğini gösteriyor. Yanmış odun parçalarının dahi ilk günkü gibi yerlerde durduğu konakta restorasyonun ne zaman başlayacağı belirsiz. Restorasyonla ilgili olarak Büyükşehir’in “Restorasyon başlayacak” açıklamaları dışında...