29 / 03 / 2024

pürletaş Cihangir Camisi

pürletaş Cihangir Camisi

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Fransa'da yükselen Avrupa'nın en büyük camisi için yardım kampanyası başlatıldı!

Fransa'nın Strazburg şehrinde 2018'de yapımına başlanan Eyüp Sultan Camisi'nin inşaatı için yardım kampanyası başlatıldı.

İnşaatı çöken Gaziantep Akkent Camisi’nin bilirkişi raporu açıklandı!

Gaziantep’teki Akkent Camisi’nin inşaatında çalışan mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında kalıp ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu, ihmaller zincirini ortaya çıkardı. Teçhizatın işlevini yitirdiği ve çivilerin paslandığı kaydedildi.

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir'in Konak ilçesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yaptırılan ve inşaatı süren Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Cami inşaatı sırasında 60 bin metreküp beton, 10 bin ton da demir kullanıldı. 

Strazburg Eyüp Sultan Camisi 3,5 yılda tamamlanacak!

Fransa'da 2018 yılında temeli atılan ve 3 buçuk sene içinde ibadete açılması planlanan Strazburg Eyüp Sultan Camisi tamamlandığında içinde 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Çamlıca Camisi’ni aydınlatacak 7 tonluk ana avize yerine takıldı!

Çamlıca Camisi’ni aydınlatacak olan 7 tonluk ana avize, 8 halatla kedi yoluna asılıp yerine takıldı. Avize, camiyi ziyaret edenlerin, başını kaldırdığında avizeyi değil, kubbeyi görecek şekilde tasarlandı...

Cihangir Camisi yenilendi!

1559 yılında Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan’a yaptırılan Cihangir Camisi yenilendi...

Gayrimenkul zengini kadın Cihangir'deki evinde öldü!

Cihangir'de bir apartmanın 6. katında yaşayan Gayrimenkul zengini kadın evinde ölü bulundu. Kadının deniz manzaralı evinden 8 ton çöp çıktı.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Külliyenin mimarisi Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacak" dedi.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Eyüp Sultan Camisi külliye şeklinde yeniden inşa edilecek. Külliyenin temeli yarın atılacak. 

Üsküp'te Tophane Merkez Camisi inşa edilecek!

Türkiye Diyanet Vakfı, Makedonya Üsküp'te Tophane Merkez Camisi'ni inşa etmek için çalışmalara başladı. Cami inşaatıyla birlikte bölge halkının ibadethane ihtiyacını karşılanması bekleniyor.

pürletaş Cihangir Camisi Haberi

pürletaş Cihangir Camisi

İstanbul Beyoğlu'na bağlı Pürtelaş Mahallesi'nde mahkeme kararıyla daha önce ruhsatı iptal edilen inşaat, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nin görüntüsünü etkileyeceği endişesiyle mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Mahalle sakinleri Cihangir Camisi'nin siluetinin bozulacağını söylüyor.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bir mahalle sakini “Binanın 6 katlı ve cam bir bina olacağı söyleniyor. Biz Cihangir’i güzelleştirmeye çalışıyoruz derken, tamamen cam bir binanın buraya yapılması, caminin ve bütün Cihangir’in siluetini bozacak" dedi. Cihangir Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

Örnek 16/9

Avukat Can Atalay, bölgede yaşayanlar adına hukuki sürecin takipçisi. Avukat Can Atalay, "İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin en önemli camilerinden birisini ve onun siluetini, kentten görünüşünü doğrudan etkileyecek bir inşaat hukuka aykırı olarak tekrar başladı. Muhtemelen...