25 / 04 / 2024

Pyongyang Halk Köyü yıkılacak mı

Pyongyang Halk Köyü yıkılacak mı

Kuzey Kore'deki binaların minyatür versiyonlarının bulunduğu model şehir Pyongyang Halk Köyü Devlet Başkanı Kim Jong-un'un öldürttüğü amcasını hatırlattığı için yıkılacak.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Türkiye'de hane halkı büyüklüğü 2022'de 3,17 kişiye düştü!

TÜİK İstatistiklerle Aile 2022 yılı sonuçlarını değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de hane halkı büyüklüğünün 2022'de 3,17 kişiye düştüğünü söyledi.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Kadıköy esnafından kira tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir senedir faaliyet gösteremeyen Kadıköy esnafını dinledi. Esnaf kiralarını ödeyememekten yakındı. 

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Diyarbakır Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi açıldı!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan 42 yıllık binanın yetersiz olması nedeniyle İl Halk Kütüphanesi için 10 bin metrekarelik alanda yeni bina inşa edildi.

Tepetarla Köyü'nün imar planları yeniden düzenlendi!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Tepetarla halkı imar tehdidi altında” başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yapı. Kocaman, Tepetarla Köyü'nün imar planlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

Kırklareli Demirköy Halk Kütüphanesi inşaatı tamamladı!

Kırklareli Demirköy'de inşaatına geçtiğimiz yıl başlanılan halk kütüphanesi binasının inşaat çalışmalarına başlandı. Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, yazılı açıklamasında, kütüphanenin koronavirüs salgının önlenmesinden sonra hizmete açılacağını duyurdu.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Kıyı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi!

Cumhuriyet Halk Partisiİzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ilk imza sahibi olduğu Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi için komisyonda görüşmeler başladı..

İşte herkesin villada yaşadığı Çin'deki o köy!

Çin'in Ciangsu eyaletinde bulunan Huaxi Köyü en zengin köy olarak biliniyor. 380 hanelik bu köyde tüm halk lüks villada yaşıyor.

Pyongyang Halk Köyü yıkılacak mı Haberi

Pyongyang Halk Köyü yıkılacak mı

Kuzey Kore'de başkent Pyongyang'daki binaların minyatür versiyonlarının bulunduğu model şehir, Devlet Başkanı Kim Jong-un'un öldürttüğü amcası Jang Sonh-thaek'i anımsattığı için sökülerek dağıtılacak.


Pyongyang’daki model köy, 2012 yılında tamamlanmış ve Kim Jong projenin fikir babasının babası Kim Jong-il olduğunu belirtmişti.Güney Koreli resmi haber ajansı Yonhap, Kim’in emir verdiğini ve şehrin söküleceğini duyurdu.


Ajansa konuşan bir kaynak, “Kim ne zaman Pyongyang Halk Köyü’nün oradan geçse, Jang’ı aklına getirdiği için şikâyet ediyor” dedi.


Kuzey Kore Diktatörü Kim Jong-un, 2013 yılında ülkenin en güçlü ikinci adamı olan amcası Jang’ı vatana ihanet suçlamasıyla idam...