19 / 04 / 2024

rahmi koç müzesi ne zaman kuruldu

rahmi koç müzesi ne zaman kuruldu

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, "Özel müzeler hem İstanbul’da hem de diğer illerde olmalı. İstanbul’da bir ikon müzesi de olmalı. Batı ve Doğu medeniyetlerini yüzyıllardır kaynaştıran bu şehirde halı ve kilim müzeleri de olmalı" dedi....

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa sergisi sanatseverlerle buluştu!

Piyalepaşa semtinin ve kurucusu Piyale Paşa'nın çeşitli dönemlerden izleriyle farklı yüzyıllara ait birçok eserin yer aldığı sergi, 30 Mart'a kadar Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyaret edilebilecek

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi 19 Şubat'ta açılıyor!

Polat ve Piyalepaşa İstanbul sponsorluğunda, Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” Sergisi kapılarını açıyor.Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek sergi 19 Şubat Perşembe günü açılacak.

Zeki Alasya'nın Oyuncak Kasabası, Koç Müzesi'nde sergilenecek!

GEÇEN yıl mayıs ayında aramızdan ayrılan Türk sinemasının ünlü ismi Zeki Alasya’nın en sevdiği hobiler arasında yer alan ve 11 yılda hazırladığı ‘Tren Dioraması’, Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Çanakkale açık hava müzesi olacak!

Türk askerinin 'Çanakkale geçilmez' sözüyle destanlaştığı Gelibolu Yarımadası, açık hava müzesi niteliğiyle yeniden düzenlenerek bölge gelecek nesillere daha iyi koşullarda miras bırakılacak.

Çeşme'de 12 ay turizm için çalışma başladı!

İstanbul Rahmi Koç Müzesi'nde Çeşme'nin bugüne kadar yeterince tanınmamış gizli güzelliklerinin anlatılarak konuk sayısının artırılması ve çeşitlendirilmesini hedefleyen bir tanıtım lansmanı yapıldı.

1980 yılında Azeryan Yalısı Türkiye'nin ilk özel müzesi olacakmış!

1980 yılında Vehbi Koç'un sahibi bulunduğu Azeryan Yalısı, Türkiye'nin ilk özel müzesi olarak halka açılacakmış. 20 milyon lira harcanarak restore edilen yalıya ''Sadberk Koç Güzel Sanatlar Müzesi'' adı verilmiş.

Tarihi Hasköy İplik Fabrikası icradan satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi, 1953 yılında kurulan ve son dönemde birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Hasköy İplik Fabrikası'nı icradan satışa çıkardı. Rahmi Koç Müzesi'nin hemen karşısında yer alan Hasköy İplik Fabrikası denize yakın konumda.

Estap, Proline serisini Rahmi Koç Müzesi'nde tanıttı!

Estap, 23 Eylül 2014 tarihinde Rahmi Koç Müzesi'ndeki 25. yıl gecesinde, duvar tipi kabinet grubundan yeni Proline serisini görücüye çıkardı. Seri, gelişmiş yapısal üstünlükleri ve sunduğu kullanım kolaylıklarıyla kabinet kavramını kökünden değiştiriyor.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Bilecik'te!

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Bilecik'te ziyarete açıldı.Vali Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç ve beraberindekiler, gezici tırı gezerek yetkili Bahadır Uslu'dan bilgi aldı.

Vehbi Koç'un yüzyıllık mirası geçmişe döndürüyor!

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara’nın en önemli yaşayan tarihi mekanlarından biri. Çengelhan aynı zamanda tarihi dokusu ve mistik atmosferi ile ziyaretçilerini geçmişin saklı kalan dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

Taksiyarhis Kilisesi,Rahmi Koç müzesini 16 bin kişi ziyaret etti!

Ayvalık'taki Cunda Adası'nda restore edilen Taksiyarhis Kilisesi'nde kurulan Rahmi M. Koç Müzesi yoğun ilgi gördü. Mayıs ayının sonunda hizmete giren müzeyi bugüne kadar 16 bin ziyaretçi gezdi...

Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Haliç kıyısındaki eşsiz manzarası ve 13 bini aşkın parçalık benzersiz koleksiyonu ile Rahmi M. Koç Müzesi, kültürü ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini 20 yıldır koruyor.

rahmi koç müzesi ne zaman kuruldu Haberi

rahmi koç müzesi ne zaman kuruldu


Rahmi Koç, Türkiye’nin ilk sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2014 yılında 20. yılını kutlayacak olması dolayısıyla Bizden Haberler Dergisi'ne açıklamalarda bulundu.


İnsanların yaptıklarıyla değil daha çok arkalarında bıraktıklarıyla anıldıklarını ifade eden Koç, bu doğrultuda kendisinin "arkamda ne bırakabilirim?" diye düşündüğünü ve birkaç kitap yazdığını kaydetti. 


Muhtelif vakıfların kurulmasında ve Yönetim Kurullarında rol aldığını aktaran Koç, hayır işlerine katkı yaptığını ve hep istediğinin topluma katkı sağlayan, hizmet veren bir eserinin bulunması olduğunu belirtti.


Koç, "Bu yüzden Rahmi M. Koç Müzesi'ni kurmaya karar verdim. Gözümüz gibi baktığımız müzemizin büyüyerek gelişmesini görmek en büyük arzumdur" dedi. 


"Bu 20 yılda Rahmi M. Koç Müzesi ve özel müzecilik adına neler değişti?" sorusu üzerine Koç, Türkiye'de özel müzecilik girişiminde kurumsal nitelikte ilk örneğin, annesinin anısına ismiyle başlattıkları Sadberk...