25 / 04 / 2024

rayiç bedelleri kim belirler

rayiç bedelleri kim belirler

Bir gayrimenkulün pazar değeri olarak da bilinen rayiç bedel, bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, rayiç bedeli kim belirler? İşte yanıtı...

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, gayrimenkul alım satımlarında söz konusu mal varlığının bedelini belirlemektedir. Peki, rayiç bedel nasıl hesaplanır? Kim belirler, hangi kriterlere bakılır? İşte detaylar...

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Aliağa'daki tarım arazilerinin rayiç bedelleri mecliste!

İzmir'in Aliağa ilçesi Bozköy ve Helvacı mahallelerindeki tarım arazilerinin rayiç bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle bölge halkının yaşadığı mağduriyet meclis gündemine taşındı...

Ev alırken dikkat edilmesi gereken yasal işlemler!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok yasal işlem bulunuyor. Tapuda düşük gösterilen rayiç bedelleri evi satmak istediğinizde karşınıza en büyük sorun olarak çıkabilir.

Belediyelerin emlak vergisi bilmecesi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nevzat Saygılıoğlu, bugünkü yazısında emlak vergisinde rayiç bedelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Sancaktepe'deki hazine arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'ndeki hazine arazilerinin rayiç bedellerinin tespitini sordu..

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

Malatya Defterdarlığı'ndan irtifa hakkı tesis ihalesi!

Malatya Defterdarlığı, Malatya Yeşilyurt'ta bulunan 2 gayrimenkulün 49 yıllığına irtifa hakkını tesis edecek. İmarsız arsaların rayiç bedelleri toplamı 5 milyon 591 bin 481 TL olarak belirlendi.

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

Gökbel köyü 2B için ayaklandı!

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi. İşte yaşananlar...

rayiç bedelleri kim belirler Haberi

rayiç bedelleri kim belirler

Rayiç bedeli kim belirler?

Rayiç bedel, bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olarak tanımlanıyor. Bir diğer ifade ile rayiç bedel, gayrimenkulün pazar değeri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, rayiç bedelleri kim belirler?


Rayiç bedelin belirlenmesi..

Rayiç bedelin belirlenmesinde arz – talep dengeleri, semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. Ayrıca semtteki konutun rayiç bedeli hesaplanırken, konutun bulunduğu konum en önemli hususlar arasında yer alıyor. 


Konutun şehir merkezinde veya merkez dışında bulunması rayiç bedeli belirleyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor.


Konuma ek olarak; Alışveriş merkezleri, dükkanlar, eğlence merkezleri ve önemli konut projeleri; Eğitim merkezleri; Merkezi lokasyon; Sosyo – ekonomik durum gibi etkenler de rayiç bedeli etkileyen unsurlar arasında bulunuyor. 


Rayiç bedeli kim belirler?

Rayiç bedel tespiti, yukarıda da belirttiğimiz gibi, piyasa...