26 / 04 / 2024

raylı sistem yatırımları 2020

raylı sistem yatırımları 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Raylı sistemler sektörünün yıllık pazar hacmi 160 milyar avro civarında. Önümüzdeki dönemde de hızla büyümesi beklenen bu sektörde ülkemizi küresel bir oyuncu yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Murat Köse'den Ankara Büyükşehir'e raylı sistem eleştirisi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımlarını eleştirdi.

İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca kişinin yaşadığı Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu ne kadar? İşte İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

Dünden bugüne İstanbul'daki raylı sistem hatları!

Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı hangi tarihte açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu toplam kaç kilometre? İşte dünden bugüne İstanbul'daki raylı sistem hatları...

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 maddede tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki metro hatları ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu kaç kilometre? İşte İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 maddede tüm detaylarıyla...

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 soruda tüm detaylarıyla!

Mega şehir İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu kaç kilometre? İşte İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 soruda tüm detaylarıyla...

İstanbul'daki metro yatırımları hızlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimlerinin yaptığı “Raylı Sistem” çalıştayından metro yatırımlarını hızlandırma ve yerli teknolojilere ağırlık verme kararı çıktı.

Samsun'da raylı sisteme 120 milyon liralık yatırım!

Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun'daki raylı sistem yatırımları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

İstanbul'un metro yatırımları dünyada benzersiz!

BM Habitat İcra Direktörü Clos “İstanbul devasa bir yer altı raylı sistem yatırımında bulundu. İstanbul’un metrolara yatırımının dünyada benzersiz bir örnek olduğunu söylemem gerekir” dedi.

Arda Ermut: 2017'de doğrudan yatırımlar artacak!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, başkanlık sisteminin yatırımcı dostu bir sistem olduğunu söyleyerek, 2017 yılının doğrudan yabancı yatırımlar açısından iyi bir yıl olacağını belirtti.

Türkiye 2023'e kadar raylı sisteme yatırımlarını artıracak!

Son yıllarsa kamu yatırımlarında büyük ivme kazanan Türkiye, özellikle raylı sistemler konusunda 2023'e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistem yatırımı yapmayı hedefliyor.

Türkiye'deki raylı sistem yatırımları yabancıların radarında!

2023’e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistemler yatırımına hazırlanan Türkiye, yabancıların radarına girdi. Ancak Türk üreticilerin de pazarı yabancı tekeline bırakmaya niyetleri yok.

İBB ulaşım yatırımları için 5 milyar TL bütçe ayırdı!

Gelecek yıl İstanbul'un Anadolu yakasındaki raylı sistem yatırımlarına ağırlık verilecek. Anadolu yakasındaki raylı sistemler için 1.188.528.000 TL bütçe ayrılırken, Avrupa yakası için ise 832.591.000 TL ayrıldı.

İzmir hafif raylı sistem işi 26 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı; İzmir'de yapılacak hafif raylı sistem işini ihaleye 26 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te çıkarıyor.

raylı sistem yatırımları 2020 Haberi

raylı sistem yatırımları 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli elektrikli trenin mayıs sonunda raylara indiğini, bugün itibarıyla da fabrika testlerine başlandığını dile getirerek, fabrika testlerinin ardından ağustos sonunda yol testlerine geçileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin (TÜVASAŞ) Adapazarı ilçesindeki fabrikasında düzenlenen Milli Elektrikli Tren Seti'nin Fabrika Testleri Töreni'nde konuşan Varank, tarihi bir gün yaşandığını dile getirdi.

"Türkiye raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip"


Türkiye'nin raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Mustafa Varank, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılayıp hem de küresel pazardan çok rahat pay alabiliriz. Bunun yolu bu alanda ölçek oluşturmaktan geçiyor. Gelecek 10 yılda raylı sistemlerde 15 milyar avroluk harcama yapacağız. Bakın bu çok ciddi bir ekonomik ölçek. Dolayısıyla önümüzde...