25 / 04 / 2024

Türkiye raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip!

Türkiye raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Raylı sistemler sektörünün yıllık pazar hacmi 160 milyar avro civarında. Önümüzdeki dönemde de hızla büyümesi beklenen bu sektörde ülkemizi küresel bir oyuncu yapmayı hedefliyoruz" dedi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli elektrikli trenin mayıs sonunda raylara indiğini, bugün itibarıyla da fabrika testlerine başlandığını dile getirerek, fabrika testlerinin ardından ağustos sonunda yol testlerine geçileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin (TÜVASAŞ) Adapazarı ilçesindeki fabrikasında düzenlenen Milli Elektrikli Tren Seti'nin Fabrika Testleri Töreni'nde konuşan Varank, tarihi bir gün yaşandığını dile getirdi.

"Türkiye raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip"


Türkiye'nin raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Mustafa Varank, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılayıp hem de küresel pazardan çok rahat pay alabiliriz. Bunun yolu bu alanda ölçek oluşturmaktan geçiyor. Gelecek 10 yılda raylı sistemlerde 15 milyar avroluk harcama yapacağız. Bakın bu çok ciddi bir ekonomik ölçek. Dolayısıyla önümüzde raylı sistemler sektörünü geliştirmek için asla kaçırılmaması gereken bir fırsat, dolayısıyla bize yüklenen bir sorumluluk var. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu alanda atacağımız adımlar, sanayileşme hedeflerimize ve Milli Teknoloji Hamlemize doğrudan hizmet edecek. Belediyeler, kamu kurumları ve özel sektör, eş güdüm halinde, Türkiye’yi raylı sistemler konusunda global bir oyuncu yapmak için ellerini taşın altına koymak durumunda. Burada herkese bir görev düşüyor."

Bakan Mustafa Varank, hiçbir başarının kendiliğinden gelmediğini vurgulayarak, ülkece gurur kaynağı olan savunma sanayinin geldiği noktanın asla tesadüf olmadığını belirtti. 

 

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön