29 / 03 / 2024

Recai Berber imar rant vergisi

Recai Berber imar rant vergisi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın ‘konut’ olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi...

Manisa Saruhan'a yeni devlet hastanesi müjdesi!

Manisa Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde Fizik Tedavi Merkezi, Doğum Salonu ve Yoğun Bakım Ünitesi törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Milletvekili Recai Berber, Manisa’nın Saruhanlı ilçesine yeni bir devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdi.

Soma Çevreyolu açılıyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, şehir içinde dayanılmaz hale gelen Soma trafiğini rahatlatacak çevre yolunun önümüzdeki hafta içinde açılacağı müjdesini verdi.

Gördes Muradiye Cami açıldı!

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber; Gördes'e bir ziyaret gerçekleştirerek; Güneşli mahallesinde camii açılışına katıldı ve çeşitli incelemelerde bulundu.

Manisa Şehir Hastanesi 2017'de hazır olacak!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kırtık'da incelemelerde bulundukları 570 yataklı hastanenin önümüzdeki yıl bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Recai Berber: Manisa'da imar sorunu çözülecek!

Manisa'da imar konusunda ciddi bir planlamanın yapılmadığını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bunun sıkıntısını yaşadıklarını kaydetti. Sıkıntıyı çözmek için Yunusemre ve Şehzadeler Belediye'sinin imar planlarını büyükşehre sundu.

TOKİ Manisa Yunuskent'te toplu konut yapacak!

AK Parti Manisa Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, TOKİ projesini hayata geçirerek Yunuskent'i inşa edecek olan müteahhit firma sahiplerinin katıldığı toplantıda açıklama yaptı.

Manisa'da ilk toplu konut projesi hayata geçecek!

AK Parti Manisa Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, TOKİ projesini hayata geçirerek Yunuskent'i inşa edecek olan müteahhit firma sahiplerinin katıldığı toplantıda açıklama yaptı.

Manisa Kula'ya ihtisas OSB kurulacak!

Ak Parti Manisa Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili adayı Recai Berber, Kula’ya deri ihtisas organize bölgesi kurulacağı müjdesini verdi.Berber, Batı Kışla olarak tabir edilen askeri birliğin en yakın süre içerisinde yapım çalışmalarının başlayacağını be

Manisa Şehir Hastanesi 2016 sonunda tamamlanacak!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 560 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, 2016 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Soma Devlet Hastanesi Aralık'ta açılacak!

Manisa'nın Soma İlçesi'ne gelen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bölgenin en modern hastanelerinden biri olan 300 yataklı devlet hastanesinin Aralık ayında hizmete açılacağını söyledi.

Manisa Turgutlu'da imar sorunu yaşanıyor!

Turgutlu'da ziyaretlerde bulunan Manisa Milletvekili Recai Berber: "Bir buçuk yıl uygulama gösterdi ki burada büyük aksaklıklar var. İmar planı merkezde olabilir, olması da gerekir. Bunun yarattığı sorunları belki de 50 yılda çözemeyeceğiz"

Soma'da organize sanayi bölgesi kurulacak!

Recai Berber, Manisa’da konut açığının kapanacağını, organize sanayi, modern ve organik tarıma yatırımla hızlı kalkınmayı sağlayacaklarını, sosyal yaşam standartlarının yükseleceğini açıkladı.

Manisa'ya 6 bin konutluk yeni uydu kent geliyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa" konulu toplantıda, kentte 6 bin konutluk yeni bir uydu şehir kurulması projesi için düğmeye basıldığını söyledi.

Recai Berber imar rant vergisi Haberi

Recai Berber imar rant vergisi

Ge­rek kent­sel dö­nü­şüm ge­rek alt­ya­pı ya­tı­rım­la­rı ne­de­niy­le gay­ri­men­kul­de olu­şa­cak de­ğer ar­tı­şın­dan ver­gi ve pay al­mak için dü­zen­le­me ha­zır­la­yan Hü­kü­met, be­le­di­ye­le­re ka­la­cak pa­yın tah­sil edil­me ve kul­la­nı­mı­na iliş­kin al­ter­na­tif mo­del ara­yı­şı­na gir­di.


İmar tor­ba­dan çı­ka­cak 


Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun açık­la­dı­ğı gay­ri­men­kul de­ğer ar­tı­şın­dan dev­le­tin pay al­ma­sı­nı ön­gö­ren dü­zen­le­me­nin önü­müz­de­ki gün­ler­de TBMM’­ye tor­ba ta­sa­rı ola­rak su­nu­la­ca­ğı ve Mec­lis ta­ti­le gir­me­den ge­nel ku­rul­dan ge­çi­ri­le­rek ya­sa­laş­tı­rıl­ma­sı­nın plan­lan­dı­ğı öğ­re­nil­di. Ha­len Ba­kan­lar Ku­ru­lu­’n­da­ki gö­rüş­me sü­re­ci­nin de­vam et­ti­ği be­lir­ti­len dü­zen­le­me­de özel­lik­le rant­tan alı­na­cak pay ora­nı ile tah­si­lat yön­tem­le­ri üze­rin­de ça­lı­şıl­dı­ğı ifa­de edil­di. 


Na­kit pa­ra tah­si­la­tı zor 


Dü­zen­le­me­nin Mec­li­s’­te gö­rü­şü­le­ce­ği TBMM Plan ve Büt­çe Ko­mis­yo­nu'nun Baş­ka­nı Re­ca­i Ber­ber, gay­ri­men­kul ran­tın­dan be­le­di­ye­le­re ay­rı­la­cak pa­yın ko­nut ola­rak öden­me­si öne­ri­si­ni ge­tir­di. İmar de­ği­şik­li­ği so­nu­cu or­ta­ya çı­ka­cak ila­ve ran­tın mü­te­ah­hit­ler ile ar­sa sa­hip­le­rin­den na­kit pa­ra ola­rak...