29 / 03 / 2024

riskli alan nedir

riskli alan nedir

JICA Marmara Depremi'nden sonra İBB ile birlikte İstanbul'un deprem risk haritasını çıkarmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği ve bugün 'kentsel dönüşüm'e temel olan riskli alanlar ile JICA'nın risk haritası arasında ise 'dağlar kadar' fark

172 riskli alan ilan edilecek!

Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugüne kadar 152 riskli alan ilan edildiğini belirterek, “Bu alanlarda 392 bin adet birim bulunuyor ve yaklaşık 1 milyon 100 bin kişiyi kapsıyor” dedi.

Riskli yapı tespit esasları nelerdir?

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti hangi esaslara göre belirlenir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapı tespit esasları nelerdir? sorusuna İTÜ ve ODTÜ ile birlikte hazırlanan belge ile cevap veriyor...

Riskli yapı nedir?

Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli alan ve riskli yapılara ilişkin hükümlere yer veriliyor. Kanuna göre riskli alan nedir? Riskli yapı nedir?

Riskli yapı, riskli alan, rezerv alanı!

Kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında karşılaştığımız riskli yapı, riskli alan, rezerv alanı ne ifade ediyor, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kentsel dönüşüm nedir?

Kentsel dönüşüm nedir? Riskli alan, riskli yapı, rezerv alan, bina güçlendirme nedir? Kentsel dönüşümle hayatımıza giren tüm bu kavramları işin uzmanından öğrendik. Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşüme dair merak edilenleri sizler için yanıtladı...

Beyoğlu'nun riskli alan kararı Meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu’nun bazı mahallelerinin riskli alan ilan edilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesini Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sundu.

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde riskli alan ilan edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi, Karayolları Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziosmanpaşa Mevlana'da riskli alan ilan edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi, Mevlana Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Beyoğlu'nda 6 mahalle riskli alan ilan edildi!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız Mahalleleri içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Hatay İskenderun riskli alan kararı yargıya taşındı!

Hatay ilinin İskenderun ilçesinde 6 mahallenin belli bölgeleri “riskli alan” ilan edildi. Mahalle halkı riskli alan kararını yargıya taşıdı.

Şırnak Cizre ve İdil'de riskli alan ilan edildi!

Şırnak'ın Cizre ve İdil İlçelerinde bulunan alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin 17 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na iletti.

Riskli alan ilan edilen yerlere indirimli konut KDV'si uygulanacak!

Maliye Bakanı Ağbal, Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili uygulamada sorunlar yaşandığını belirterek, “Riskli alan ilan edilen yerler var. Oranın tamamında değil belli bir bölgesinde indirimli KDV uygulanabilir” dedi

İstanbul Cumhuriyet Mahallesi'nde riskli alan kararında son durum!

İstanbul Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm planlarının önünü açan "riskli alan" kararı Danıştay'a takıldı. Danıştay, bölgenin riskli alan ilan edilebilmesi için incelemelerin yapılmadığını ifade etti.

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi'nin riskli alan kararı iptal edildi!

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesinde kentsel dönüşüm planlarının önünü açan "riskli alan" kararı Danıştay'a takıldı. Danıştay 14. Daire de, Bakanlar Kurulu'nun "rsikli alan" kararında hukuka uyarlık bulunmadığına karar verdi.

Silopi'deki 8 riskli alan için dava açıldı!

Bakanlar Kurulu’nun Şırnak’ın Silopi ilçesindeki 8 mahalledeki bazı alanların “riskli alan” ilan edilmesi kararına karşı iptal ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açıldı.

Kayseri Hacılar'da riskli alan ilan edildi!

Kayseri ili, Hacılar ilçesi, Aşağı ve Orta Mahalleleri içerisinde bulunan alanın riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl riskli alan imar planı askıda!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi riskli alan bölgesinde kalan 4.84 hektarlık kısmına ilişkin olarak Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı teklifi 23 Nisan'da askıdan inecek...

riskli alan nedir Haberi

riskli alan nedir

Bundan yaklaşık 15 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında bir anlaşma imzalanıyor. Anlaşmanın adı "Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışma Anlaşması". Anlaşma 2000/1885 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile onaylanıp 22.01.2001 tarih ve 24295 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor. Hemen akabinde de kollar sıvanıyor ve Mart 2001’de anlaşma kapsamında başlayan proje süreci Eylül 2002’de tamamlanıyor.

Japonlar, malum, titiz insanlar. İşlerini ciddiye alıyorlar. Sonuçta ortaya çok kapsamlı bilimsel bir rapor çıkıyor. Türkçesi 655, İngilizcesi 729 sayfa olan söz konusu raporun kısa adı “Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışması”.


Bu çalışma ile özellikle olası bir depremde İstanbul’da hasar riski yüksek alanların belirlenmesi hedefleniyor. Bu çerçevede de mahalle bazında bina ve alt yapıların hasar görebilirliği inceleniyor....