25 / 04 / 2024

riskli bina yapılaşması

riskli bina yapılaşması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda konuştu. Kurum, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

Yeni Dereli'de riskli yapılaşma olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli’yi yeniden kuracaklarını kaydederek, “Bir yıl içerisinde yeni Dereli’yi inşa edeceğiz. Yeni Dereli’de vatandaşımızın hayatını riske atacak bir yapılaşma olmayacak” dedi.

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Atatürk Havalimanı arazisine imar planı yapılaşma koşullarına göre, yeni bina ve tesislerin hızla inşa edileceği düşünülmekte. Eğer alanda yapılaşmaya izin verilirse, çevredeki birçok bölgedek mülk sahipleri kazançlı çıkacak...

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Türkiye’de riskli bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.

Nitelikli yapılaşma için yetki belgesi verilecek!

TBMM Çevre Komisyonu'nda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Buna göre, nitelikli yapılaşmanın sağlanabilmesi ve müteahhitlerin ihtisaslaşmasının sağlanması için yetki belgeleri verilecek.

Gümüşhane yaylalarında kaçak yapılaşmaya sıkı takip!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, mera ve yaylalara kaçak bina yapımına savaş açtıklarını, yapılaşmanın son bulacağını anlattı.

riskli bina yapılaşması Haberi

riskli bina yapılaşması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu söyleyen Bakan Kurum, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Kurum, Kanal İstanbul çevresinde, 500 bin nüfusu içeren bir planlama yapıldığını açıkladı.

5 milyon bina acil dönüşmeli

Olası deprem riskine karşı 5 milyon konutun acil dönüşmesi gerektiğini söyleyen Bakan Kurum, ''Olası İstanbul depreminde, Allah göstermesin inşallah ama deprem bekleniyor. depremde can ve mal kayıpları yaşarız diyoruz. Bunun da önüne geçmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de bizim dönüşmesi gereken acil 5 milyon binadan bahsediyoruz. Bunun için de bizim acilen bu dönüşümü yapmamız gerekiyor. Dönüştürdüğümüz binaları hem günümüz teknolojierini; enerji dediğimiz zaman ekonomiye...