27 / 04 / 2024

Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir

Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir

Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi ve ipoteğin durumu ne olur? Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek? Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir? işte sorularınızın yanıtı...

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Bağcılar'da kaldırım çöktü, iki bina tahliye edildi!

Bağcılar'da bir sokaktaki kaldırımda henüz bilinmeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı göçüğün yaşandığı kaldırımdaki iki binayı tahliye etti.

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina yıkıldı!

Erzurum'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli 7 bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Sinop Karanlı Mahallesi'nde riskli yapılar 32 yıldır tahliye edilmedi! 

1989’daki heyelanlar sebebiyle tahliye kararı alınan Sinop’un Karanlı Mahallesi’nde birçok riskli ev tahliye edilmedi. Mahallede 32 senedir riskli yaşam devam ediyor. 

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Riskli binayı yıkarken DASK devreye girer mi?

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında riskli binaları kaleme aldı. İşte Ulusoy'un o yazısı...

Bursa Mudanya'daki riskli yapı için yıkım kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, riskli yapı olarak ilan edilen Mudanya’daki binayı yıkarak, yerine bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı eğitim merkezinin de bulunduğu modern bir bina inşa edilecek.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

İstanbul Tozkoparan'da riskli yapılar tahliye ediliyor!

İstanbul'un Tozkopran Mahallesi'nde riskli olduğu belirlenen 900 daire için tahliye işlemleri başlıyor. Riskli dairelerde yaşayan hak sahiplerine Güngören İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tebligat gönderildi. 

İzmir Karabağlar'da kayma riskli bina tahliye edildi!

İzmir Karabağlar'da yağış sebebiyle kayma riski bulunan 3 katlı bina tahliye edildi. 

İstanbul'da riskli bina sayısı 150 bin! Yenilenmesi için süre yetmeyebilir!

İzmir'de yaşanan deprem sonrası dışarıdan görünümü iyi olan fakat kumdan kale gibi çöken binalar, İstanbul'da riskli 150 bin binayı yeniden gündeme getirdi. 

Rize'de riskli iki bina yıkıldı!

Rize'de daha önce yaşanan sel ve heyelanda hasar gören ve riskli olduğu için tahliye edilen iki katlı bina yıkıldı.

Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir Haberi

Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir

Riskli bina tespitleri...

"Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi ve ipoteğin durumu ne olur? Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işleyecek? Riskli binayı tahliye etmeyen malikler veya kiracılar hakkında ne yapılabilir?" gibi sorular Kentsel Dönüşüm'ün resmi internet sayfasında açıklanıyor.


Riskli bina üzerinde ipotek var ise bina yıktırılabilir mi?

Kentsel Dönüşüm Kanununa göre, riskli binaların sicilinde bulunan aynî ve şahsî haklar ile temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan her türlü şerh (mesela ipotek hakkı), riskli bina yıktırıldıktan sonra hisseler üzerinde devam edecektir. 


Bu yüzden, üzerinde ipotek olması riskli binanın yıktırılmasına engel teşkil etmiyor.


Riskli binanın yıktırılması süreci nasıl işler?

Riskli bina tespitinin kesinleşmesinden sonra bu binaların yıktırılması için maliklere 60 günden az olmamak üzere süre verilecek, bu süre içinde riskli binaların yıktırılıp yıktırılmadığı kontrol edilecek,...