19 / 04 / 2024

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.



Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak. Şehirde deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 yıl önce yapılan 72 daireli 3 blok ile yanlarında bulunan 6 katlı 24 daireli bir başka binanın zemininde kayma yaşandı.

Habertürk'te yer alan habere göre; kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan binalara, bölgede 'Pisa Kuleleri' deniyordu. Her geçen gün binalardaki eğim artıyor.

Gün geçtikçe binalardaki eğim artarken, 24 daireli bina ile bitişiğindeki bina arasında boşluk meydana geldi. Yüzde 6 dolayında eğim olduğu belirlenen yapılar, sahipleri tarafından demir direklerle güçlendirilmeye çalışıldı.

 Rize nin Pisa kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

YIKIM KARARI ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Rize Belediyesi ve  TOKİ  iş birliği ile başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 binanın da yıkılmasına karar verildi. Binalar için hak sahiplerine, tebligatlar yapıldı. Sahipleri tarafından tahliye işlemleri bitirildikten sonra binaların yıkımı başlayacak. 

`BÜYÜK BİR TEHLİKE İÇİNDEYDİK´

Pisa kuleleri gibi yana kayan binada dairesi olan Hatice Bayrak, "Büyük tehlike vardı. Yıkım kararının alınmasıyla rahatladık. Biz bu binalar için çok çalıştık çabaladık, emeklerimiz boşa gitmesin, haklarımız verilsin" diye konuştu.

Şaban Usta ise "Binalar, çok fazla yana doğru kaydı. Büyük bir tehlike içerisinde yaşıyorduk. Devletimiz yerinde bir yıkım kararı verdi. Hak sahiplerinin mağdur olmadan; bu süreci atlatmasını umuyoruz" dedi.

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!


Geri Dön