23 / 04 / 2024

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...



İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgenin riskli alan olarak tespit edilmesinden sonra mahallede oturanların zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi.

Ana yol tarafından bölgenin doğalgaz, elektirik ve sularını kesmek için gelen ekipler vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Doğalgaz, elektirik ve sularının kesileceğini dile getiren vatandaşlar duruma tepkilerini gösterdi. Polis ekiplerinin de gittiği Tozkoparan Mahallesi'nde vatandaşlar hukuksuz işlem yapıldığını ileri sürdü. 

Vatandaşlar tarafından sularını ve doğalgazlarını kesecek ekiplere tepki gösterildi. "Halka eziyet ediliyor. Davalar sürüyor bizde, netleşmiş bir şey yok, fırsata çeviriyorlar" diyen bir vatandaş, cep telefonunun kamerasıyla o anları görüntüledi. 

Alanda vatandaşların panikle koşturduğu görüntülerde görüldü. Alanın iki tarafında da polis ekipleri yer alırken, sokağa araç giriş ve çıkışları kapatıldı.

"Ekipler elektrik ve suları kesmeye geldiğinde vanaların üstüne oturun, sizi kaldıramazlar" diyen bir vatandaş, mahalle sakinleriyle konuştu. 

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

Başka bir vatandaş ise, ekiplerin kendisine tspit için geldiklerini söylediğini dile getirerek, "İçime şüphe düştü, aşağı indim. İki kişi binaların elektiriğini, doğalgazını, suyunu kesmeye geldik dedi. Bu bize yapılır mı dedim. Yan binada 8 kişi oturuyor dedim. Bizim görevimiz bu, emir kuluyuz, biz keseceğiz dedi. Ben hak saibiyim. 36 yıldır burdayım. Ben sonuna kadar burdayım" dedi. 

Bölgede yaşayan bir başka kişi de," Biz de burada oturuyoruz. Hiçbir hakkımızı vermeden çıkarmak istiyorlar. Eşim de rahatsız ben de rahatsızım. Biz buradayız hiçbir yere gitmiyoruz" diye konuştu.

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!


Geri Dön