26 / 04 / 2024

riskli yapı anlaşma hissesi

riskli yapı anlaşma hissesi

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Rezerv alan tartışması tam gaz: Riskli yapı ilan edilen binalardaki vatandaşlar zarara uğruyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, rezerv alan ve riskli yapı ilanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların mağduriyetlerine değindi. İşte ayrıntılar...

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Promosyonda anlaşma tamam! 30 bin lira ödenecek! Tarih de belli oldu

Kamuda olduğu kadar özel sektörde de promosyon heyecanı devam ediyor. Yeni dönem promosyon ödemeleri için Türkiye Ekonomi Bankası ile anlaşma sağlayan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, 30 bin TL net ödeme yapılması konusunda banka yöneticileri ile sözleşmeye imza attı.

Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Sultanbeyli ilçesi, Mecidiye Mahallesinin bir kısmı Dere Yapı Yaklaşma Alanı Riskli Yapılara ve Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Türkiye'nin otomobili Togg'tan iki yeni anlaşma!

2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanan Togg için yeni gelişmeler peş peşe geliyor. Yerli otomobil çıkış tarihine yaklaşırken, ekosistemin tamamlanması için iki anlaşma daha imzalandığı açıklandı. İşte yapılan o açıklamalar...

Zeytinburnu İETT Blokları'nda geri sayım başladı! Maliklerle anlaşma yapıldı!

BOSS4 Gayrimenkul, Zeytinburnu'nda inşa edeceği İETT Blokları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde maliklerle anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Kriptolara bir darbede Avrupa'dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Avrupa Parlamentosu, Avrupa ve üye devletlerinin tüketicileri ve hizmet sağlayıcıları korumanın amaçlandığı yeni kripto düzenlemeleri üzerinde geçici olarak anlaşma sağladıklarını açıkladı. Peki kriptolar bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Gazze'de inşa edilecek 1000 konut için anlaşma yapıldı!

 Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, yıkıma uğrayan Gazze'de inşa edilecek konutlar için Kahire ile anlaşma yapıldığını dile getirdi.

riskli yapı anlaşma hissesi Haberi

riskli yapı anlaşma hissesi

Kentsel dönüşüm kapsamında yeni bir yatırım alanı doğdu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık 3. kişiler de dönüşümün başladığı binalarda yatırımcı olabilecek. Düzenleme kapsamında riskli yapılarda dönüşüm için 3’te 2’nin anlaşması yeterli olacak. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; alınan karara uymayan 3’te 1’in hisseleri ise satılacak. Eski yönetmeliğe göre ‘riskli alan’ ya da ‘riskli yapıda’ anlaşmayanın hissesini diğer malikler almazsa Hazine’nin alması gerekiyordu. Yeni yönetmelikle Hazine sadece riskli alanda devreye girecek, riskli yapıda ise alıcı olmayacak. Karara katılmayanların hissesi için ilk yapılacak ihaleye sadece o yapıdaki hak sahipleri katılım sağlayabilecek. Eğer alan olmazsa bu defa yapılacak ihaleye dışarıdan yatırımcılar katılacak. Satış yapılana kadar ihale tekrar edilecek.

İLK KEZ 3. KİŞİ ALACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm...