25 / 04 / 2024

rize artvinhavalimanı inşaatı son durum 2019

rize artvinhavalimanı inşaatı son durum 2019

Rize-Artvin Havalimanı'nın yapım aşamasında yarıya gelindi. Rize Valisi Kemal Çeber, havalimanının yurt içi ve yurt dışı turizmini de canlandıracağını söyledi...

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yüzde 76 tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 76 ilerleme kaydedildi. 

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yaptığı belirlendi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "İmamoğlu bilbordlara reklam verdi diye soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor?" dedi.

Tandoğan-Keçiören Metrosu Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesi TBMM'de!

Rize-İspir Yolu-İyidere Ayrımı-İkizdere il yolu ikmal inşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 yıl önce temeli atılan Rize- Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Rize'de inşaat halindeki köprü çöktü: 3 yaralı!

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Yenicami köyünde inşaat halindeki köprü çöktü, yaşanan olayda 3 kişi yaralandı.

Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Kulesi "Çay bardağı" şeklinde inşa edilecek olan Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Rize'de iş makinesinin çarptığı inşaat iskelesi otomobilin üzerine devrildi!

Rize Hemşin'de iş makinesinin çarptığı iki katlı inşaat iskelesi bir otomobilin üzerine devrildi.

Rize'de 3.5 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Derepazarı Belediye Başkanlığı, Rize Derepazarı'nda kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

Rize'de inşaat iskelesi çöktü: 2 yaralı!

Rize'de 13 katlı bir inşaatın iskelesi çöktü. Olay sonucu 2 işçi yaralandı.

Rize'deki stat inşaatı mahalleyi kaydırdı! 

Rize Kendirli Beldesi'nde stat inşaatı bir mahallenin kaymasına sebep oldu. Mahalledeki evler yan yatmaya başladı. 

rize artvinhavalimanı inşaatı son durum 2019 Haberi

rize artvinhavalimanı inşaatı son durum 2019

Rize Valisi Kemal Çeber, inşası süren Rize Havalimanı’nda günde 120 bin dolgu yapıldığını, havalimanının yüzde 44’ünün tamamlandığının bilgisini verdi. İnşaat çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü ileten Çeber, Rize-Artvin Havalimanı’nın en önemli projelerden biri olduğunu belirterek, "Rize'de hava şartları ve coğrafi şartlar bizi biraz zorluyor. Hedefimiz havalimanımızı 29 Ekim 2020'de açmak." diye ekledi.

Vali Çeber, üstyapı ihalesinin hazır olduğunu, bu ay yapılacağını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Havalimanı yapıldığı zaman bölge turizmine, ticaretine ve ulaşımına çok faydalı hale gelecek. Sadece Rize ve Artvin'e değil, tüm ülkeye hizmet eden bir havalimanı olacak. Doğu Karadeniz bölgesindeki tek havaalanımız Trabzon. Rize-Artvin havalimanı ile sayı ikiye çıkacak. Bu anlamda da bir boşluğu dolduracak."

Karadeniz Gazetesi’nin haberine göre, Çeber, açılacak Rize-Artvin Havalimanı ile Doğu Karadeniz biletlerinin fiyatlarının...