26 / 04 / 2024

rize aşıklar köprüsü

rize aşıklar köprüsü

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor! 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün gerçekleştirilecek. Köprünün açılış töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Araç geçişi ne zaman başlayacak? 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2023 yılından önce açılabilir!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılından önce açmayı planladıklarını açıkladı.

Bartın'a TOKİ köprüsü ne zaman yapılacak?

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mücahit Mekeç, Bartın'da yapılması beklenen TOKİ köprüsüyle ilgili açıklama yaptı. Mekeç, ''Artık TOKİ köprüsünün yapılmaması için mazeret kalmamıştır” diye konuştu.

İzmir Adnan Menderes Köprüsü yeniden inşa edildi!

İzmir'in Kınık ilçesinde bulunan, kullanılamaz durumdaki Adnan Menderes'in adını taşıyan 60 yıllık Adnan Menderes Köprüsü yeniden inşa edildi.

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

Hatay Balıklıdere Köprüsü açılıyor!

Asi Nehri’nin iki yakasında bulunan ve toplamda 12 mahalleyi birbirine bağlayacak olan Balıklıdere Köprüsü 20 Ocak'ta açılıyor.

Dünyanın en yüksek köprüsü Çin'de açıldı!

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Yunnan eyaletinde dünyanın en yüksek köprüsü unvanını alan Beipanjiang hizmete açıldı.

Beykoz 15 Temmuz Gaziler Köprüsü açıldı!

Beykoz Belediyesi tarafından yaptırılan, Göksu’da ulaşımı kolaylaştıracak, trafiği ve bölge halkını rahatlatacak Göksu köprüsü ve bağlantı yollarının açılışı gerçekleştirildi.

Beykoz 15 Temmuz Gaziler Köprüsü, yarın açılıyor!

15 Temmuz Gaziler Köprüsü açılıyor. 15 Temmuz’da vatan uğruna şehit olmayı göze alarak yola çıkan ve gazilik mertebesine erişenlere adanan 15 Temmuz Gaziler Köprüsü, Beykoz’da açılıyor.

Bursa Hasköy-Balat Köprüsü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Bursa-Mudanya karayolu yükünü azaltmayı hedefleyen Hasköy-Balat Köprüsü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.

Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı!

Mesa, Artaş Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon lira yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı.

rize aşıklar köprüsü Haberi

rize aşıklar köprüsü

Rize Çayeli'de 19'uncu yüzyılda yapılan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü'nde çökme meydana geldi. Köprünün eski ve bakımsız olduğunu söyleyen yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını talep etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; ilçede bulunan Aşıklar Deresi'nde 19'uncu yüzyılda yapılan Aşıklar Kemer Köprüsü, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2006 yılında tescil edilip koruma altına alındı. Yalı ve Pazar mahallelerini birbirine bağlayan 7 metre yüksekliğe, 15 metre uzunluğa ve 2 metre genişliğe sahip köprüde dün gece aniden çökme meydana geldi. Köprünün çökme nedeni ile ilgili araştırma başlatıldı.

'BAKIMSIZLIK YÜZÜNDEN ÇÖKTÜ'

Yalı Mahallesi Muhtarı Zelkif Uzunoğlu, köprünün eski ve bakımsız olduğundan bahsederek, "Son yağan yağmurlarla derelerin taşması sonucu maalesef köprümüz yıkıldı. Bu dere üzerinde birkaç kemer köprümüz daha vardı. Ancak...