23 / 04 / 2024

Rize köysel dönüşüm projesi ne durumda

Rize köysel dönüşüm projesi ne durumda

Rize'de köylerde rastgele ve kontrolsüz bir şekilde yapılmaya başlanılan binaların önüne geçmek için "Köysel Dönüşüm Projesi" başlatılıyor.

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

TOKİ Rize Çayeli projesi yarın ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize projesi yarın ihaleye çıkıyor. 36 adet konutun yer aldığı projede altyapı ve çevre düzenlemesi işi de mevcut.

TOKİ'den Ekim ayına özel bomba kampanya! Ankara, Rize Kırşehir: 2 bin 500 TL aylık taksit, 1+1, 2+1, 3+1 fiyata ucuz ev!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ekim ayına bomba gibi girdi. Ucuz fiyata ev arayanlar için düğmeye bastı. Bu kapsamda Ankara, Rize ve Kırşehir'de konut satışı yapacak.

Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi..

Çiftçiler serbes piyasada yükselişe geçen fındık fiyatlarını sorguluyor. Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi.. 

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra Fethiye Mahallesi'ndeki riskli dere yataklarında zarar gören evler için yıkım çalışmaları başlatıldı.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması!

Bingöl depremi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı" dedi.

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!

Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası kentlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Rize'de 47 bina yıkılırken 100'e yakın ev de ağır hasar aldı.

Rize'de 665 bina için yıkım kararı!

Rize'de meydana gelen sel felaketi sonrasında 665 yapı için yıkım kararı alındı. 

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.

Rize'de 6 yayla evinin yıkıldığı iddia edildi!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 6 yayla evinin yıkıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Rize köysel dönüşüm projesi ne durumda Haberi

Rize köysel dönüşüm projesi ne durumda

Köylerde rastgele ve betonarme binaların var olan kültürel zenginliği bozması ve bölgenin doğal afetlere elverişli olması sebebiyle tehlikeli bölgelere inşa edilen binalara engel olmak için başlatılan "Köysel Dönüşüm Projesi" turizm içinde alternatif bir sektör oluşturarak, dokusunu korumuş ahşap evlerin yapılması için başlatıldı.


Çayeli Kent Konseyi tarafından başlatılan projede uzun zamandır halk tarafından şikayet konusu olan köylerdeki plansız ve betonlaşmaya elverişli olan binaların yapılması öncelikli gündem arasına alarak bir çok şehirde uygulanan Kentsel Dönüşüm projesine benzer bir uygulama için çalışma başlattı. Proje ile ilgili açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Vatan Karakaş "İlçemizde ve ilimizde yapüğımız araştırmalar neticesinde zaten yürürlükte olan bazı uygulamaların güncellenmesi sağlanarak bu tahribatın büyük ölçüde önlenmesini sağlanabileceği kanısı vardık. Köysel dönüşüm için ilk etapta yöremizde mevcut bulunan ahşap,...