19 / 04 / 2024

rodos recep paşa camisi çöktü

rodos recep paşa camisi çöktü

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda bulunan tarihi Recep Paşa camisi bakımsızlıktan çöktü. Uzun zamandır dışarıdan yapılan desteklerle ayakta kalan caminin dört büyük sütunundan ikisinin yıkılması sonucunda caminin büyük bölümünün çöktüğü öğrenildi

Barbaros Hayrettin Paşa Camisinin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te yapılan caminin ismi Barbaros Hayrettin Paşa Camii olacağını açıkladı...

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yıkıldı!

Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nu yıkarak inşaat çalışmalarını başlattı.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Paşa Konağı’nın, şehre kazandırılacağını söyledi. Altepe, Aziz Elbas ile Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı'nın restorasyonu ne zaman bitecek?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Paşa Konağı’nın, şehre kazandırılacağını söyledi. Altepe, yaklaşık 6 ay içinde yapının biteceğini anlattı.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

Beyazıt Paşa Medresesi restorasyonunda sona gelindi!

Bursa'daki 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarihi medresenin yaklaşık 2 ay sonra kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını söyledi.

Beyazıt Paşa Medresesi kültür merkezi olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Beyazıt Paşa Medresesi’ndeki restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları çatı kapatma aşamasına geldi. Başkan Recep Altepe, Beyazıt Paşa Medresesi’nin yaz sonunda hizmete alınarak kültür merkezi olarak kullanı

Bursa Reyhan Paşa Hamamı yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarihi yapıların bir bir yenilendiğini söyleyerek, kentin kalbindeki Reyhan Paşa Hamamı’nın da orijinal kimliğine kavuşturulduğunu söyledi. Hamamda restorasyon çalışmaları başladı...

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

rodos recep paşa camisi çöktü Haberi

rodos recep paşa camisi çöktü

Rodos Belediyesinin tarihi eserler sorumlusu mimar-mühendis Kiryakos Magos yaptığı açıklamada, uzun yıllar destekle ayakta kalabilen caminin yapısal özelliğinin hassas olması nedeniyle dayanamayarak yıkıldığını söyledi.

Magos, belediyenin tarihi caminin restore edilerek sağlamlaştırılması için 2004 yılından beri çalışmalarda bulunduğunu, ancak bu konuda hazırlanan projelerin, finansmanın yetkili makamlar tarafından desteklenmediği için gerçekleşmediğini belirtti.

Caminin kurtarılması için geçen yıllar içerisinde ilgili makamlar nezdinde 9 kez girişimde bulunulduğunu belirten Magos, bugüne kadar ne Yunanistan Kültür Bakanlığından, ne de Avrupa Birliği'nden bu konuda herhangi olumlu bir yanıt alınamadığını bildirdi.

Rodos'ta, 1626 yılında inşa edilen ve iç kısmı İran çinileriyle kaplı olan Recep Paşa Camisi Ada'daki en önemli Türk eserlerinden biri sayılıyor.

AA

...