24 / 04 / 2024

romanların gecekonduları yıkılacak mı

romanların gecekonduları yıkılacak mı

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, “Gece kondu önleme planı kapsamında hazineye ait yerler belediyelere devredilerek Roman vatandaşlara TOKİ tarafından konut yapılacak” dedi.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

İzzet Yıldızhan'ın ofisi yıkılacak! 

Şarkıcı İzzet Yıldızhan'ın  30 Ekim'de yaşanan depremde İzmir'de bulunan ofisinin yanındaki bina yıkılmıştı. Yıldızhan'ın ofisi için de yıkım kararı alındı.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

romanların gecekonduları yıkılacak mı Haberi

romanların gecekonduları yıkılacak mı

SİVİL Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Romanlar Derneği’ni ziyaret etti. Doğan, “Gece kondu önleme planı kapsamında hazineye ait yerler belediyelere devredilerek Roman vatandaşlara TOKİ tarafından konut yapılacak” dedi.


AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ve teşkilat üyeleriyle birlikte Çerkezköy’de ikamet eden Roman vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Dt. Ayşe Doğan, “Sizlerin sorunlarını, isteklerini Roman Dernekleri Federasyonu ile yaptığımız toplantıda not ettik. Bizler de Meclis’te not ettiğimiz hususlar üzerinde çalışmalar yaptık. Özellikle eğitim, sağlık ve konut anlamında ciddi sıkıntılar yaşadığınızı tespit ettik. Biz sizlerin her zaman yanındayız, sizleri bu sıkıntılardan kurtaracak paketimiz önümüzdeki günlerde açıklanacak.” dedi. Dt.Ayşe Doğan,...