29 / 03 / 2024

Ruhsar Pekcan kredi açıklaması

Ruhsar Pekcan kredi açıklaması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Esnaf ve sanatkarlarımızın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanları yapılandırıyoruz." diye konuştu.

Kuyumcular dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kuyum işletmeleri 2021 sonuna kadar yetki belgesi alacak. Belge için işletmede en az 1 kişinin ustalık belgesi sahibi olması gerekecek." dedi.

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Özbekistan temaslarında bulunan heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kamu- özel işbirliği (KÖİ) projelerinde kazandıkları tecrübeyi paylaşmak üzere Özbek yetkilileri Türkiye’ye davet etti.

Bakan Pekcan açıkladı! E-ticaret yüzde 66 artış gösterdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye şimdiden küresel ölçekte hızla büyüyen e-ticaret ve e-ihracat pazarlarında vardır ve güçlü biçimde olmaya devam edecektir." dedi.

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk müteahhitleri Karabağ’ı yeniden imar etmek için davet etti. Aliyev, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığındaki heyet ile temaslarda bulundu.

Ticaret Bakanı Pekcan açıkladı! Mart ayında ihracat rekoru kırıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Mart'ta dış ticaret açığımız, Mart 2020'ye göre yüzde 14.2 gibi önemli bir düşüş göstererek, 5.5 milyar dolardan 4.7 milyar dolara geriledi" ifadesini kullandı.

Kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattıklarını duyurdu...

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Ruhsar Pekcan kimdir?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kimdir? Ruhsar Pekcan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ruhsar Pekcan'ın biyografisi...

Ticaret Bakanı açıkladı! Hibe desteği başvurusu için son gün 31 Mart!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 133 mesleğe hibe desteği verildiğini ve başvuruların 31 Mart'a kadar süreceğini belirterek, detayları açıkladı.

Esnafa mart ayı kira desteği ödemeleri başladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik Mart ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine dün itibarıyla başladık. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Bakan Pekcan'dan esnafa müjde! Yeni yapılandırma hayata geçiriliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar için bir kolaylık daha hayata geçirildiğini belirterek, yeni bir borç yapılandırılması başlatıldığını duyurdu.

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

Bakan Pekcan duyurdu! Destek ödemeleri bugün başladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kovid-19'dan olumsuz etkilenen yiyecek ve içecek hizmet sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteği ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu.

Ruhsar Pekcan kredi açıklaması Haberi

Ruhsar Pekcan kredi açıklaması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada ekonomik ve sosyal hayatın "temel direklerinden" esnaf ve sanatkarlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerek istişare toplantılarında gerekse diğer organizasyonlarda esnaf ve sanatkarın taleplerini, önerilerini aldıklarını belirten Pekcan, sorunları çözmek için canla başla çalıştıklarını, taleplerinin takipçisi olduklarını dile getirdi.

Pekcan, esnaf ve sanatkarların, finansmana erişiminin kolaylaştırılması için Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) aracılığıyla teminat ve kredi ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, bugün itibarıyla Türkiye genelinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) çatısı altında 1000'e yakın Kredi Kefalet Kooperatiflerince, yaklaşık olarak 1,7 milyon esnaf ve sanatkara Halkbank kaynaklarından düşük faizli kredi kullandırıldığını belirtti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin olumsuz etkilerinden...