27 / 04 / 2024

rus pazarı antalya turizmini etkileyecek

rus pazarı antalya turizmini etkileyecek

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.

Bu ilimiz adeta küçük Rusya oldu! Yabancıya konut satışında ilk sırada…

Antalya’da emlak pazarındaki Rus egemenliği gün geçtikçe artıyor. Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde emlak ve gayrimenkul satışı yapan Rus firmalara neredeyse her gün bir yenisi ekleniyor.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

En gözde tatil beldesi Antalya'da emlak piyasası hareketlendi. Rus ve Ukraynalı vatandaşların en çok tercih ettiği tatil beldesinde konut satışları arttı. Şubat ayında Antalya'da satılan evlerin dörtte birini Ruslar ve Ukraynalılar aldı. İşte detaylar...

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkede yaşanan ticari - ekonomik krizlerle ve yaşanan nakit çıkışları sebebiyle Avrupa pazarından çekilme kararı aldı...

Enka İnşaat'ın Rus pazarındaki son durumu ne oldu?

Rusya'nın askeri harekatı sebebiyle Ukrayna'daki belirsizlik devam ederken, ülkede faaliyetlerine devam eden Türk  firmaları da çalışmalarını durdurdu.

Antalya'da 967 toplanma alanı var!

AFAD Başkanlığı Antalya Müdürü Fevzi Timur, Antalya'da 577'si park, 94'ü spor salonu, 70'i pazar yeri, 26'sı otopark, 176'sı okul ve kamu alanı, 24 de diğer alan olmak üzere 967 toplanma alanı olduğunu açıkladı.

Turaçlar, Sunis Yapı ile lüks konut pazarına girdi!

Turaçlar A.Ş., Sunis Yapı ile lüks konut pazarına girdi. Firma ilk olarak Antalya'nın Konyaaltı sahilinde yapımı devam eden Sunis Blue Residence'yi hayata geçiriyor. 

Agora Antalya AVM bugün açılıyor!

Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi, bugün Antalya'da açılıyor.  Adını antik çağdaki çarşı, pazar, ticaret yeri anlamına gelen 'Agora'dan alan AVM, Antalyalılar ile bugün buluşacak. 

Antalya'nın raylı sistem hattı 55 kilometreye ulaşacak!

Antalya'nın raylı sistem hattı tamamlandığında İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra en uzun raylı sistem hattının Antalya'da olacak. 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde referanduma gidiliyor. Referandum 5 Kasım Pazar günü yapılacak.

Türk müteahhitler için Rusya'da proje yasağı kalkacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

rus pazarı antalya turizmini etkileyecek Haberi

rus pazarı antalya turizmini etkileyecek

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Hacısüleyman, 2015 turizm sezonuyla ilgili kaygıların devam ettiğini, özellikle Antalya'nın ana pazarı konumundaki Rusya Federasyonu'nda yılın ilk 4 ayında meydana gelen azalmanın tahminlerinden bile fazla olduğunu söyledi.

Ocak ayından mayısın ortasına kadar Antalya'ya geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 200 bin kadar az turist geldiğini belirten Hacısüleyman, "Bizim tahminimiz yılın tamamında yüzde 30, yani 1 milyon kişiye yakın Rus turistin eksilmesi yönünde" dedi."Ekonomik krizle boğuşan Rusya halkında kemer sıkma psikolojisinin devam ettiğini", bunun da oldukça kuvvetli bir psikoloji olduğunu ifade eden Hacısüleyman, "Rusya'daki tüketicilerde gelir düzeylerindeki azalmalara karşı harcamalarını kısma yönünde kuvvetli bir reaksiyon var. Öte yandan...