19 / 04 / 2024

Rus turist kaybı

Rus turist kaybı

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azaldı. Rus turist sayısı ise yüzde 32,4 geriledi.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Binlerce lira ödemişlerdi Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, mühür vuruldu. 300 turist 43 derece sıcağın altında bavullarıyla saatlerce otellerin önünde bekledi. Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmala

Turizmde Ruslar zirveyi kaptırdı! İki ülke vatandaşları büyük sürpriz yaptı

Türkiye'de turizm sektöründe yıllardan bu yana Rus turistçilerin elinde bulunan ziyaretçi rekoru bu sene ele değiştirdi. Türkiye'ye en çok Almanya'dan turist geldi. Almanya'dan sonra İngiltere de sürpriz yaptı.

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Konut kiralamadaki kurumsallaşma vergi kaybını engelleyecek!

Son senelerde kayıt dışı hususlarla gündeme gelen ve sayıları 10 binleri ilgilendiren kısa ve orta vadeli emlak kiralama sektöründe başlayan kurumsallaşmanın turist sayısını yükseltemesi ve vergi kaybını önlemesi öngörülüyor.

Antalya Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı!

Antalya’nın en fazla Rus turist ağırlayan tatil beldesi Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı. Birçoğu ise kredilerle ayakta kalabiliyor.

Antalya Konyaaltı Sahili'nde yapılaşmadan dolayı sahil kaybı oldu!

Antalya'da her yıl milyonlarca turist ağırlayan Konyaaltı Sahili'nde 70 metreye varan sahil kaybı olduğu belirlendi. Boğaçayı`nda inşaat için kum-çakıl alınması ve dalgaların oluşturduğu erozyon nedeniyle sahil kaybı olduğu belirlendi.

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Ruslar Antalya'daki konutlarını satıyor!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Antalya’da Ruslara konut satışları yüzde 90 düştü!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Türkiye'de bu yıl Rus turist sayısı yüzde 28.3 düştü!

Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre yerli turist, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda en uygun tatili Side'de yapacak rapora göre ilk 5 ayda Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşandı.

Rus turist kaybı Haberi

Rus turist kaybı

 AKTOB Başkanı Hacısüleyman, bu yıl Rusya’dan gelecek turist sayısında 1 milyon düşüş beklendiğini söyledi. Antalya’ya gelen turist sayısında yılın 5 aylık döneminde, 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 10.1 düşüş yaşandı. Bu düşüşün ardından kente gelen turist sayısı 300 bin 122 kişi azaldı. Yine yılın 5 aylık döneminde Antalya’ya gelen Rus turist sayısı da yüzde 32.43 azaldı. Fiyatların düşük olduğu dönemlerde Antalya’ya tatile gelmeyen Rus turistlerin yüksek dönemde de tercih etmeyeceği belirtildi. Bu yıl Rusya’dan gelecek turist sayısında 1 milyon düşüş öngörüldüğünü belirten Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Türkiye’nin turizm gelirlerinde 2 milyar dolar düşüş bekleniyor” dedi.


Yılın 5 aylık döneminde hava yoluyla Antalya’ya 2 milyon 525 bin 391 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre, turist sayısında...