23 / 04 / 2024

ruslar marmaristen emlak alıyor

ruslar marmaristen emlak alıyor

Zülfikar Soyvural, ilçede geçen yıl 6 Rus aileye gayrimenkul sattığını belirtirken, "Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle hiçbir Rus ev veya arazisini satışa çıkarmadı. Burada yaşamaktan da memnunlar" dedi.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Ruslar'dan İspanya'ya ticari emlak yatırımı!

Rusya vatandaşları son zamanlarda yurt dışı emlak yatırımlarında en fazla İspanya'ya rağbet gösteriyor. Ruslar İspanya'da konut yerine daha çok işyeri satın almayı tercih ediyor.

Ruslar İzmir'den ev alıyor!

İzmir’de Rusça konuşan yabancı uyruklu vatandaşların sayısı 30 bine ulaştı. Rusların kente ilgi artarken emlak sektörü de hareketlendi.

Dövizdeki artış Türkiye’de emlak alımını cazip hale getirdi!

Rus uzmanlar, Türk Lirası’ndaki değer kaybının Ruslar için Türkiye’de emlak alımını cazip hale getirdiğini belirttiler.

Ruslar'ın Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları durmadı!

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilim, Rusların Türkiye'de yaptığı gayrimenkul yatırımlarına yansımadı. 1A Plus Yönetim Kurulu Başkanı Sevimli: "Krizden emlak sektörü etkilenmedi. Rusların 'Türkiye ilgisi' devam ediyor" dedi.

Rusların Türkiye’de 290 bin 980 gayrimenkulü bulunuyor!

Türkiye’de evi olan Ruslar iki ülke arasında yaşanan uçak kriziyle tedirgin oldu. Antalyalı emlakçılar “Evini satmak isteyen de var, bizi arayıp Türkler’in Ruslar’a karşı tavrını soran da var” bilgisini verdi.

Krizdeki Ruslar ev sattı, Antalya emlak sektörü darda!

Rusya ekonomisindeki kriz, turizm ve gıda sektörlerinin ardından inşaat sektörünü de vurdu. Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı düştü, bazı Rus işadamları evlerini satıp Rusya'ya döndü.

Sergey Volchenkov: Ruslar Antalya'daki evlerini satıp borçlarını ödeyebilme derdinde!

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya'daki evlerini satışa çıkarmaya başladı. Antalya'da ağırlıklı olarak Ruslarla çalışan emlak firmasının ortaklarından Ukraynalı Sergey Volchenko açıkladı.

ruslar marmaristen emlak alıyor Haberi

ruslar marmaristen emlak alıyor

Marmaris'te Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, ilçede geçen yıl 6 Rus aileye gayrimenkul sattığını belirtirken, "Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle hiçbir Rus ev veya arazisini satışa çıkarmadı. Burada yaşamaktan da memnunlar" dedi.


Marmaris'in yatırım yapmak isteyen yabancı turistler tarafından her zaman tercih edildiğini ifade eden Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, ilçedeki gayrimenkul alım satımını hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini öne sürdü. Antalya'dan bıkan Ruslar'ın Marmaris'e yöneldiğini öne süren Zülfikar Soyvural, şöyle konuştu:

"Marina ve koylardaki yat sahibi yabancı turistlere Marmaris'te yer satıyorum. Marmaris Akdeniz'de en büyük marinalara sahip önemli bir yer. Rus yatçılar hem kendilerine ve hem de akrabalarına buralardan oteller ve evler satın alarak büyük yatırımlar yaptı. Bir yılda 6 Rus aileye gayrimenkul sattım. Rus uçağının düşürülmesiyle...