26 / 04 / 2024

Rusya Yerel İdaresi Konseyi Başkanı Vyaçeslav Stepanoviç Timçenko

Rusya Yerel İdaresi Konseyi Başkanı Vyaçeslav Stepanoviç Timçenko

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rusya Yerel İdaresi Konseyi Başkanı Vyaçeslav Stepanoviç Timçenko ile işbirliği konusunda karşılıklı 'İyi Niyet Protokolü' imzaladı

İran ve Rusya, doları ticari işlemlerde rafa kaldırmayı planlıyor

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş ve AB blokunun Rusya'ya karşı hayata geçirdiği ekonomik yaptırımlar bölgede dengeleri değiştirecek adım ve anlaşmalara neden oluyor. Bu kapsamda İran ve Rusya'nın ticari işlemlerde dolar yerine yerel para birimlerini kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

Rusya'daki görkemli statların faturasını kim ödeyecek?

Rusya’da Dünya Kupası için bir çok yeni stat inşa edildi. Fakat şampiyona sonrasında bu görkemli statlar yerel yönetimlere hayli yüklü bir maliyet getirecek.

TOKİ Konya Beyşehir'de konutlar yerel mimaride inşa edilecek!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı başlatılan 469 yeni konutun yerel mimari tarzında inşa edileceği bildirildi.

TOKİ'den Kayseri Kocasinan’a yerel mimaride 357 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yerel mimaride inşa edilecek 357 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Kayseri Sarız’a yerel mimaride 110 konut yaptıracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Kayseri Sarız’a yerel mimaride 110 adet konutun ihalesi 17 Mayıs 2016 tarihinde yapıldı. Projede ticaret merkezi de mevcut.

TOKİ Amasya Ziyaret'e yerel mimaride 356 konut yaptıracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Amasya’ nın Ziyaret ilçesine yerel mimaride 356 konut, 1 cami, 1 ticaret merkezi yaptıracak. Projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Kayseri'ye 426 adet yerel mimarili konut yaptıracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayseri’nin Melikgazi ilçesine 426 adet yerel mimarili konut inşa edecek. Daire tiplerinin 2+1 şeklinde tasarlandığı proje için ihale 18 Nisan’da gerçekleşti.

TOKİ'nin ilk yerel mimari uygulaması tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, artık yeni inşa ettikleri konutlarda, medeniyet algısını, geleneğini ve yerel olanı yansıtarak mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi.

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak!

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak. Rusya Dini İdaresi tarafından Moskova'da inşa ettirilen Merkez Cami'nin hüsn-i hat ve kalem işi nakışlarla iç dekorasyonu, Türkiye Diyanet Vakfınca gerçekleştirilecek.

Rönesans Holding, Umut'a Rusya'dan ev hediye etti!

ANTALYA'da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan, konuşamayan ve kimliği belirlenemediği için "Umut" adı verilen genç ile 5 yıldır koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı'ya, Rusya'da faaliyet gösteren Rönesans Holding ev hediye etti...

Çilek Mobilya rotayı Rusya ve Amerika'ya çevirdi!

Çilek Mobilya, gözünü Rusya ve ABD pazarına dikti. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, "Amerika'ya gitmeden dünya markası olamazsınız. Oraya gitmek için bütün askerlerimizi hazırlıyoruz" dedi..

Rusya'nın Krasnodar bölgesi Yujni kasabasında bir evde yangın çıktı!

Rusya'nın Krasnodar bölgesi Yujni kasabasında bir evde yangın çıktı. Rusya'nın Krasnodar bölgesi Yujni kasabasında bir evde çıkan yangında 3'ü çocuk 5 kişilik bir aile yaşamını yitirdi...

Miss Poem Rusya ve Kazakistan’daki yeni bayiler açtı!

Miss Poem Rusya ve Kazakistan’daki yeni bayiler açtı. Miss Poem, Rusya ve Kazakistan’dan gelen yoğun bayilik tekliflerini değerlendirerek açtığı mağazalarla yurtdışındaki mağaza sayısını 42’ye yükseltti...

Rusya Yerel İdaresi Konseyi Başkanı Vyaçeslav Stepanoviç Timçenko Haberi

Rusya Yerel İdaresi Konseyi Başkanı Vyaçeslav Stepanoviç Timçenko

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üstlendiği Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanlığı görevi sebebiyle katıldığı toplantılarda, ‘İnsanlığın mutluluğu ve refahı için bütün insanların el ele vermesi gerektiği’ konusu üzerinde sıklıkla durduğunu söyledi. 




Hızla tükenen doğal kaynaklara ve sağlıklı suya erişmekte her geçen gün zorluklarla karşılaşıldığını anlatan Başkan Topbaş, “İnsanların hayatını tehdit eden bu önemli sorunlar için beraberce hareket etmek zorunlu hale gelmiştir. Özellikle BM'nin bin yıllık kalkınma hedefleri dediğimiz ''Milenyum'' hedeflerinin gerçekleşmesi konusunda çözüm ortağı olmamızı arzu ettiğimizi hep dile getiriyoruz. BM Genel Sekreteri Banki- Mun'la görüşmelerimiz sonucunda yerel yönetimleri temsil eden bu büyük kuruluşun BM içerisinde gözlemci statüsüne kavuşmasını istiyor ve ciddi adımlar atıyoruz. Bu konuda da Rusya federasyonunun bize destek vereceğini umuyoruz” şeklinde...