19 / 04 / 2024

rusyanın uluslararası rezervleri ocak 2021

rusyanın uluslararası rezervleri ocak 2021

Rusya'nın uluslararası rezervleri 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7,6 artış göstererek 596 milyar dolara çıktı.

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası Rezervleri Büyüyor!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin arttığı yönünde açıklama yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 7 Temmuz tarihini kapsayan hafta boyunca 1 milyar 829 milyon dolarlık bir artış gösterdi. Bu haber, bankanın kaynaklarının genişlediğine işaret etmektedir. 

TCMB'nin rezervleri  6.6 milyar dolar azaldı!

Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri, döviz talebine paralel olarak 4.25 milyar dolar daha azalarak 26 Mayıs itibarıyla -4.4 milyar dolara geriledi.

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolde son durum ne? 26 Ekim 2022

Brent petrolün varili bugün uluslararası piyasalarda 90,89 dolardan işleme giriyor. Dün 92,48 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,74 dolar seviyesinde bitirdi. İşte detaylar…

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.

Rusların konut talebi zirve yaptı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, Ruslara karşı uygulanan sosyal ve ekonomik küresel ambargo neticesinde Rusların uluslararası gayrimenkul yatırımlarında ilk sırada Türkiye’yi tercih ettiklerini kaleme aldı.

Brent petrolde iniş çıkış devam ediyor! Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu?

Brent petrolün varil fiyatı bugün, uluslararası piyasalarda 92,53 dolardan işlem görüyor.

Carrefour, 100 üründe fiyat donduracak! Vatandaşlar akın etmeye başladı! İşte detaylar!

Fransa’nın uluslararası market zinciri Carrefour, enflasyonla mücadele kapsamında 100 üründe fiyat dondurma kararı aldı. İşte detaylar!

Merkez Bankası'nın uluslararası yatırım pozisyonunun verdiği inanılmaz açık ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerin farkı olarak tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) mayıs sonunda 226,1 milyar dolar açık verdi.

Coın Uluslararası Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Coın Uluslararası Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Seyed Vahıd Sadrossadat ve Seyedamın Sadrolsadat Dezfoulı ortaklığında kuruldu.

Merkez Bankası net rezervi açıkladı! Bakın kasada ne kadar var?

Bugün Merkez Bankası'ndan açıklanan verilere göre, TCMB’nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar daha düşüş göstererek 7,4 milyar dolara kadar düştü.

rusyanın uluslararası rezervleri ocak 2021 Haberi

rusyanın uluslararası rezervleri ocak 2021

Rusya Merkez Bankası verilerine göre, Ocak 2020 itibarıyla 554 milyar dolar düzeyinde olan uluslararası rezervlerin hacmi 1 Ocak 2021 itibarıyla 596 milyar dolara çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uluslararası rezervler, Merkez Bankası ve Rus hükümeti tarafından yönetilen döviz, para, IMF rezerv pozisyonu, altın ve diğer rezerv varlıklardan oluşuyor.

Rusya Maliye Bakanlığınca 13 Ocak'ta yapılan açıklamada, ülkenin bir diğer rezerv fonu olan Ulusal Refah Fonu hacminin, 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 46 artarak 183,3 milyar dolara yükseldiği bildirilmişti.

Putin Rusya'nın ekonomik rezervlerini...