28 / 03 / 2024

Saatte yaklaşık 572 konut el değiştirdi

Saatte yaklaşık 572 konut el değiştirdi

Türkiye'deki konut satışları geçen yıl "altın" dönemini yaşadı. Geçen yıl konut satış rakamı yaklaşık 1 milyon 145 bini buldu. Tapu işlemleri dikkate alındığında saatte yaklaşık 572 konut el değiştirdi...

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım'a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

Emekli maaş çalışmalarına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yeniden hesaplanan maaşlara göre, En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı. İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarımı kapsayan yaklaşık yüzde 50'lik zam tablosu...

İŞKUR'un bu kursuna katılan gençlere yaklaşık 45 bin TL verilecek! İşte başvuru şartları...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gençlere meslek ve iş istihdamı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR'un bu kursuna katılan gençlere yaklaşık 45 bin TL verilecek. Peki, nasıl? İşte detaylar...

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

KOSGEB'den KOBİ'lere yaklaşık 1,9 milyar lira destek!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023 yılının ilk yarısında 27 bin işletmeye yaklaşık 1 milyar 900 milyon TL destek ödemesi gerçekleştirdi.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Saatte yaklaşık 572 konut el değiştirdi Haberi

Saatte yaklaşık 572 konut el değiştirdi

Türkiye istatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl konut satışları açısından oldukça hareketli geçti. Mevcut konut stoğuna yenilerinin eklenmesi ve konut kredilerindeki gerileme ev sahibi olmak isteyenler ile yatırımcılara yeni fırsatlar sundu. Konut sektöründeki bu gelişmeler satışlara olumlu yansıdı. Böylece Türkiye genelinde satılan konut sayısı 1 milyon 144 bin 989'u buldu. Tapu işlemlerinin yapıldığı mesai günleri ve çalışma saatleri dikkate alındığında, Türkiye'de günde ortalama 4 bin 580 konut el değiştirdi. Satılan konut sayısı saatte 572'ye, dakikada ise 9'a karşılık geldi. 


Türkiye'deki konut satışları ağırlıklı olarak 3 büyük ilde gerçekleşti. İstanbul, Ankara ve izmir'de geçen yıl 442 bin 245 konut satıldı. Türkiye'de konut satışlarının yaklaşık yüzde 38'i 3 büyük ilde gerçekleşti, istanbul konut satışları açısından en hareketli il oldu. 


Geçen yıl istanbul'da satılan...