24 / 04 / 2024

sağlararası kazandırmalar

sağlararası kazandırmalar

Bölünmez mal vasiyetinde vasiyet alacaklısı, dilerse tenkisi gereken kısmın değerini ödeyerek malın verilmesini, dilerse tasarruf edilebilir kısmın değerini karşılayan parayı isteyebiliyor. Bu kural, sağlararası kazandırmaların tenkisinde de uygulanıyor..

Tenkise tabi kazandırmalar!

Tenkise tabi kazandırmalar mirasbırakanın sağlığında yaptığı karşılıksız kazandırmalar ve ölüme bağlı tasarruflar şeklinde biliniyor.Mirasbırakanın saklı pay kurallarını etkisiz kılmak amacıyla yaptığı açık olan kazandırmalar tenkise tabi kazandırmalardır

Son halka arzlar yatırımcılara ne kadar kazandırdı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan halka arzlar yüzde 238 oranında kazandırırken adeta enflasyon ve dolar üstü getiri sağladı. İşte yatırımcısına en çok kazandıran halka arz...

30 bin TL'nin banka banka aylık getirisi ne kadar? Bankalardan kazandıran mevduat faizleri!

Vatandaşlar ellerindeki birikimlerini yatırımda kullanmak için araştırmalar yaparak en fazla kazancı hangi kaynaktan sağlarım diye merak ediyorlar. Buna göre, bankalar da aylık mevduat getiri oranlarını yeniliyor. 30 bin TL'si olan bir vatandaş bir ayda ne kadar kazanç sağlar?

Dolar yerinde sayıyor, konut fiyatları düşüyor: Tek kazandıran Borsa İstanbul!

Yatırımcılar ve vatandaşlar birikimlerini dolara mı, faize mi, konuta mı yoksa borsaya mı yatırmalarının daha mantıklı olduğunu merakla araştırıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından kazandıran yatırım aracını açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Kocaeli'de 120 bin dekar arazi tarıma kazandırıldı

Kocaeli'de çiftçilere sağlanan destekler ile 120 bin dekar arazinin tarıma kazandırılması sağlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çalışmaları devam eden 4 sanayi sitesini en kısa sürede tamamlayarak 379 yeni iş yerini kente kazandıracaklarını bildirdi.

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.

Çiftçiler dikkat! Bunun hem ismi güzel hem de kazandırdığı para güzel... Toprağınıza şimdi atın

Çiftçiler hangi ürünlerin kendilerine ne kadar getiri sağladığını merak ediyor. Çiftçiler için en çok kazandıranlar rehberi oluşturduk. Bu rehberde 55 ürüne yer verdik. İşte o ürünlerden bir tanesi.

Sağlık Bakanlığı’ndan bir personel alımı daha! Çok sayıda alım yapılacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımlarına ilişkin araştırmalar sürerken bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS puanı ile alım yapılacağı duyuruldu. Bakanlık, yaptığı duyuruda 39 müfettiş yardımcısı alacağını paylaştı.

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi açılandı mı?

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımının başvuru tarihine dair araştırmalar son sürat devam ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu? İşte bu konuda merak edilen detaylar!

sağlararası kazandırmalar Haberi

sağlararası kazandırmalar


Bölünmez mal vasiyeti!


Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini dava etme hakkına sahiptirler.


Tenkis, mirasbırakanın arzusunun başka türlü olduğu tasarruftan anlaşılmadıkça, mirasçı atanması yoluyla veya diğer bir ölüme bağlı tasarrufla elde edilen kazandırmaların tamamında, orantılı olarak yapılır. 


Ölüme bağlı tasarrufla kazandırma elde eden kimse, bazı vasiyetleri yerine getirmekle yükümlü ise kazandırmanın tenkise tabi tutulması halinde, bu kimse mirasbırakanın arzusunun başka türlü olduğu tasarruftan anlaşılmadıkça vasiyet borçlarının da aynı oranda tenkis edilmesini isteyebiliyor. Bölünmez mal vasiyeti Türk Medeni Kanunu Miras Hukuku'nun tenkis davası başlığı altında 564. maddesinde şu şekilde açıklanıyor:


Miras Hukuku - Tenkis Davası...


2. Bölünmez mal vasiyetinde


MADDE 564.-Değerinde azalma meydana gelmeksizin bölünmesine olanak bulunmayan belirli bir mal vasiyeti tenkise tâbi olursa, vasiyet alacaklısı, dilerse tenkisi gereken kısmın...