25 / 04 / 2024

sağlık turizmi nedir

sağlık turizmi nedir

Dünya turizmine yön veren liderler, 24 ve STAR’ın sponsor olduğu World Tourism Forum (Dünya Turizm Forumu) kapsamında İstanbul’da bir araya gelerek sektörü masaya yatırdı.

İzmir gözünü sağlık turizmine dikti!

İlk kez düzenlenecek uluslararası bir forumla 23 ülkeden konunun uzmanları İzmir'de, yaşlı ve engelliler için geleceğin yol haritasını ortaya koyacak. İzmir böylece sağlık turizminde yerini almayı planlıyor...

Sağlık turizmi 5 yılda patlayacak!

Termal ve medikal turizm sektörünün, 5 yılda turist sayısını yüzde 178, bu yolla elde edilen geliri de yüzde 240 artırması hedefleniyor. "Sağlık turizmi" eylem planı, iddialı hedeflerle dolu.

Antalya'da sağlık turizmini geliştirme çalışmaları devam ediyor!

Antalya'da sağlık turizmini geliştirme çalışmaları devam ediyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Antalya'da sağlık turizmini geliştirmek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında Rusya'dan sağlık alanındaki sektör temsilcilerini kente getirdi.

Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli!

Türkiye'nin sağlık turizminde özellikle AB ülkeleri konusunda yükselen pazar haline gelmesi sektörde yabancı dil bilen personelin önemini artırıyor.Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli.

Sağlık turizminde 400 bin hasta bekleniyor!

Sağlık Bakanlığı, sağlık turizminin geliştirilmesi için 2 milyon TL bütçe ayırdı. Sadece bu yıl için hedeflenen gelir 4 milyar TL. Yine bu yıl 400 bin yabancı hastanın tedavi amacıyla Türkiye'ye gelmesi tahmin ediliyor...

Sağlık Turizmi Fuarı 19 Aralık'ta İstanbul'da başlıyor!

Türkiye’nin Sağlık Turizminde yükselen yıldızı Karaderili Şirketler Grup bir ilki gerçekleştiriyor. Önemli bir yatırıma imza atan Karaderili ilk gövde gösterisini 19-22 Aralık İstanbul Fuar Merkezi ’deki Sağlık Turizmi Fuarı’nda yapacak....

Ndb Tercümanlık Hizmetleri Ve Sağlık Turizmi Seyahat Acentesi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ndb Tercümanlık Hizmetleri Ve Sağlık Turizmi Seyahat Acentesi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nevzat Doğukan Buz tarafından kuruldu.

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Güngören’de 100 bin TL sermaye bedeli ile İshak Demirtaş tarafından kuruldu.

Kral Sağlık Turizmi Ve Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Kral Sağlık Turizmi Ve Emlak Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Amer Bakrı tarafından kuruldu.

For You Aesthetıc Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

For You Aesthetıc Sağlık Turizmi Anonim Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Elif Çınar tarafından kuruldu.

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Kingdom Sağlık Turizmi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kingdom Sağlık Turizmi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Baylan ve Murat Seheryıldızı ortaklığında kuruldu.

Gençerler Sağlık Turizmi Seyahat Acenteliği İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gençerler Sağlık Turizmi Seyahat Acenteliği İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Esra Gençer Traş tarafından kuruldu.

Monowela Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Monowela Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 200.000,00 TL sermaye bedeli ile Murat Emin Çelik tarafından kuruldu.

Dignidad Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Dignidad Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Emine Kübra Sarıdaş tarafından kuruldu.

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Sağlık çalışanlarına müjde geldi! Teşvik ödemesi miktarları açıklanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarının beklediği haber duyurdu. Sağlık çalışanları alacakları teşvik ödemesi miktarlarını yarın öğrenebilecekler. Sağlık çalışanlarının teşvik ödemesi miktarı nedir?

3e1n Sağlık Turizmi Limited Şirketi Kuruldu!

3e1n Sağlık Turizmi Limited Şirketi Pendik’te Eda Kurt ve Nurettin Kurt ortaklığında kuruldu!

Sağlık Bakanlığı’ndan son dakika! 27 bin personel alınacak! Başvuru tarihi açıklandı mı? İşte flaş ilan detayları...

Merakla beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinin branş dağılımı resmen açıklandı. 2022 yılının sonuna kadar 27 bin personel alınacağı duyuruldu! Peki, 2022 Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve branş dağılımı nedir? İşte merak edilenler...

sağlık turizmi nedir Haberi

sağlık turizmi nedir

Turizmin farklı alanlarda bir yansıması olduğunu ve klasik tatil anlayışının yanında kültür, sağlık turizmi gibi alanların da sektörü yakından takip etmeye zorladığı belirtilirken taşıdığı potansiyele de vurgu yapıldı. Dünyada sağlık turizminin hızla geliştiği belirtilen toplantıda Türkiye’nin de sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  desteğiyle gerçekleştirilen toplantıya sektörle bağlantılı olan kişiler katıldı. Toplantıda konuşan MLP CARE Grup Koordinatörü Başak Erel, Türkiye’deki sağlık turizminin potansiyeline vurgu yaparak “Geçen yıl yaklaşık 450 bin yabancı hasta tedavi için Türkiye’yi tercih etti. Sağlık turizminde daha da güçlü bir konuma geleceğiz. Şu anda gerek Türkiye gerek ise dünya sağlık turizminde etkin bir rol oynuyoruz. Yılda ortalama 80 ila 100 bin arasında yabancı hasta tedavi olmak için bizi...