28 / 03 / 2024

İzmir gözünü sağlık turizmine dikti!

İzmir gözünü sağlık turizmine dikti!

İlk kez düzenlenecek uluslararası bir forumla 23 ülkeden konunun uzmanları İzmir'de, yaşlı ve engelliler için geleceğin yol haritasını ortaya koyacak. İzmir böylece sağlık turizminde yerini almayı planlıyor...



İlk kez düzenlenecek uluslararası bir forumla 23 ülkeden konunun uzmanları İzmir'de, yaşlı ve engelliler için geleceğin yol haritasını ortaya koyacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğindeki forumun evsahibi Di-Ar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Araç, 'Hedefimiz İzmir'in sağlık turizminden yılda 1 milyar dolar kazanması' dedi.


'Engelli Ulaşılabilir, Sürdürülebilir ve 3.Yaş Grubu için Herkese Turizm' temasıyla 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Çeşme Radisson Blu Resert'te düzenlenecek Uluslararası 1.EURO MENA (Avrupa-OrtaDoğu-Kuzey Afrika Ülkeleri Birliği) Forumu, İzmir'in sağlık turizminde kaderini değiştirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı,  İzmir  Valiliği, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Di-Ar Turizm işbirliğinde gerçekleşecek forum ve fuara, 23 ülkeden kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcileri katılarak engelli ve yaşlı bakımında atılacak adımları belirleyecek.


Di-Ar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Araç, dünyada şu anda 1 milyar engelli, 600 bin 0-5 yaş arası çocuk ve 650 bin de 60 yaş üzeri insan bulunduğunu ayrıca 2.3 milyar kişinin de bakım için hizmet verdiğini belirterek, '2013 yılında sağlık turizminde dünyadaki pasta, 60 milyar dolardan 100 milyar dolara çıktı. İzmir olarak bizim hedefimiz sağlık turizminden yılda 1 milyar dolar gelir elde etmek' dedi.


Dünya nüfusuna bakıldığında genc¸ yas¸taki insan sayısı azalırken, yas¸lanan insan sayısının giderek artığının görüldüğünü ifade eden Araç, 'Bu durum sagˆlıktan sosyal gu¨venligˆe, c¸evre ile ilgili konulardan egˆitime, is¸ olanaklarına, turizme, egˆlence endu¨strisine ve aile hayatına kadar toplumun bu¨tu¨n yo¨nlerini etkiliyor. Yani yaşlılık ve engelli sayısı yalnızca yaşlananları ve engellileri değil, yeryüzündeki tüm insanları, hayatımızı doğrudan etkiliyor. İzmir'de son yıllarda artan sayıda tedavi amaçlı yaşlı turist ağırlıyor. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Çünkü bu, İzmir'in altın fırsatı' diye konuştu.


Plastik ve estetik cerrahi, saç ektirme, göz ameliyatları, tüp bebek, açık kalp ameliyatı, deri hastalıkları, check up, kanser tedavileri, kulak burun boğaz, diyaliz ve kalp-damar cerrahisi, jinekoloji, beyin cerrahisi, ortopedi, diş, spa, fizik tedavi rehabilitasyon alanlarında gerek düşük maliyet, gerekse yüksek kalite ve teknoloji standartları nedeniyle gelen yabancı hastaların İzmir'deki sağlık kuruluşlarını tercih ettiğini söyleyen Araç, 'Bu forum hangi noktaya geldiğimizi dünyaya duyuracak' şeklinde konuştu.


Forum aynı zamanda önemli bir konsere de evsahipliği yapacak. İngiltere'de yayınlanan The X Factor yarışmasında 2011 yılında birinci olan Emmanuel Kelly, 30 Kasım'da unutulmaz bir konser verecek. Irak'ta, savaşta yaralanıp öldü diye bir kutu içinde terkedilen kolları ve bacakları olmayan Emmanuel Kelly, Avustralyalı Moira Kelly tarafından evlat edindi. Engellilerin sesini duyurmak için yetenek yarışmasına katılan Kelly, John Lennon'ın "imagine" (Hayal Et) adlı eserini seslendirmesiyle milyonların hayranlığını kazandı. Avustralya hükümeti tarafından iyi niyet elçisi ilan edilen Kelly, konserlerinden elde edilen geliri Simurg (yapışık) ikizlerinin tedavisi için kurulan vakfa bağışlıyor.



Sabah


Geri Dön