19 / 04 / 2024

Mustafa Toprak: İnciraltı'nın sağlık merkezi olması yönünde çalışmalar yapılıyor!

Mustafa Toprak: İnciraltı'nın sağlık merkezi olması yönünde çalışmalar yapılıyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentin EXPO 2020 adaylığında İnciraltı'nın sağlık merkezi olması yönünde çalışmalar yapıldığını, ilin EXPO yarışını kaybettiğini ancak bu faaliyetlerden geri kalınmayacağını söyledi




İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentin EXPO 2020 adaylığında İnciraltı'nın sağlık merkezi olması yönünde çalışmalar yapıldığını, ilin EXPO yarışını kaybettiğini ancak bu faaliyetlerden geri kalınmayacağını söyledi. EXPO'nun kazanılmasının kentin sağlık merkezi olma yönündeki çalışmalara hız katacağını dile getiren Toprak, "İzmir, sadece EXPO'yla var değil. İzmir, İnciraltı'yla ilgili hiçbir şekilde oranın turizm bölgesi olarak kullanılması, oteller bölgesi olması, sağlık turizmi merkezi olması, oradaki Agamemnon kaplıca suyunun kullanılması hedefinden geri durması asla mümkün değil. O konudaki çalışmalar devam ediyor" dedi.


İzmir'in kaybı

İnciraltı'yla ilgili imar planı çalışmasının olduğunu kaydeden Vali Toprak, "İnciraltı'ndaki 670 hektarlık alan mutlaka bu ilin sosyal, kültürel, sanat olaylarına altyapı oluşturacak sağlık turizminin merkezi olacak. O konuda sağlık serbest bölgesini, sağlık alanındaki altyapıyı, termal oteller zincirini de içerecek" dedi. İnciraltı'na yönelik temel yaklaşımı "İzmir'in tüm turizm altyapısını güçlendirecek, yeni bir turizm destinasyonu oluşturacak, sağlık turizmini de öngörecek, bunun termal suyla birlikte desteklenecek, otelleri de içerecek şekilde dizayn edecek uygulamadır" diye nitelendiren Toprak, "Karşı olanlar var. Tam bir görüş birliği yok. Şu anda önümüzde imar planı var. O planın uygulanması noktasında da Büyükşehir Belediyesi ve Balçova belediyelerine verilmiş yetki var. İzmir'de bu işler çok tartışmalı ve uzun vadeli geçiyor. Bize kaybettiren o. Bir an önce karar verilmeli, uygulamaya geçilmeli ama biraz fazla tartışıyoruz" dedi. İnciraltı'ndaki bölgenin yaklaşık 200-250 hektarlık kısmının hazineye ait olduğunu, onun dışındaki bölümlerin ise 3'ncü ve özel kişilere ait alanlar olduğunu anlatan Toprak, "İmar planı var ama imar planının alt ölçekli plan uygulamalarına mutlaka Büyükşehir ve Balçova Belediyesi'nin de görüşmeleri ve çalışmaları çerçevesinde şekillenecek" diye konuştu.


Uzlaşma şart

"Tartışmaların çok olduğu yerde ittifak edilemiyor" diyen Toprak, "O da zaman kaybettiriyor. Doğru işi kısa sürede noktalandırmamız lazım. Mülkiyet sahiplerinin de o mülkiyetinin nasıl değerlendirileceği, bu plan çerçevesinde onların nasıl öngörüsü taleplerinin olduğunu, bu talep karşısında belediyelerinin detay imar düzenlemelerindeki görüşünün ve yaklaşımının ne olacağı bunlar biraz da uzlaşmayla ortaya çıkacak meseleler. Bu olmadığında futbol stadı gibi gecikiyor, bir tünel gibi, başka alan gibi gecikiyor. Tarafların bir araya gelerek bu konuda ne yapılacağı konusunda ittifak etmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.



Yeni Asır


Geri Dön