24 / 04 / 2024

Sağlık turizminde hedef 25 milyar dolar

Sağlık turizminde hedef 25 milyar dolar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Sağlık Turizmi Raporu yayımlandı.Türkiye'ye 2013 yılında sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bini aştı, 2,5 milyar dolar gelir elde edildi...

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta hedef sağlık çalışanı ve dar gelirli!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları’nın tanıtım programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta hedef sağlık çalışanı ve dar gelirli" dedi.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi sağlık turizminde de hizmet verecek!

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bugün açılacak. Hastane sağlık turizminde de hizmet verecek...

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Sağlık turizminden 30 milyar dolar gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sağlık turizminde 2018 gelirimiz 7 milyar dolar. Hedefimiz çok büyük, bu potansiyel 30 milyar dolara kadar çıkabilir'' diye konuştu.

Medicine Hospital Grup sağlık turizminde büyüyecek!

2002 Yılında Güneşli'deki ilk yatırımı yaparak sağlık sektörüne giriş yapan Medicine Hospital Grup sağlık turizminde büyüyecek.

Didim'e sağlık ve tatil merkezi inşa ediliyor!

Sağlık turizminde, özellikle astım hastaları için yeni bir tesis daha hızla yükseliyor. Aydın'ın Didim ilçesinin Akbük beldesinde 35 bin dönümlük bir arazinin üzerine kurulan Hımalaya Sağlık ve Tatil Merkezi hızla ilerliyor.

Şile'de Avrupa'nın en büyük sağlık merkezi açılıyor!

Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu, sağlık turizminde atağa geçtiklerini söyledi. 2 aya kadar Avrupa'nın en büyük diyabet merkezinin açılacağını belirten Tabakoğlu, "Bir de geriatri merkezi kurulacak" dedi.

Şile sağlık turizmi merkezi oluyor!

Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu, sağlık turizminde atağa geçtiklerini söyledi. 2 aya kadar Avrupa'nın en büyük diyabet merkezinin açılacağını belirten Tabakoğlu, "Ayrıca geriatri merkezi kurulacak" dedi

Türkiye sağlık turizminde merkez oluyor!

TBMM 24. Dönem Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar: Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye tedavi olmak için yüz binlerce insan geliyor. Yeni ve Büyük Türkiye budur" dedi.

Türkiye'de sağlık turizminde rekor kırıldı!

Sağlık ve tıbbi nedenlerle Türkiye’ye gelenlerin sayısı geçen yıl zirveye çıktı. Türkiye’ye gelen kişi sayısı, 2003 yılında 139 bin 971 iken, geçen yıl 414 bin 658’e ulaştı. Günde ortalama bin 136 kişi tedavi için Türkiye'ye geldi.

Pamukkale, sağlık turizmine ön plana çıkacak!

Pamukkale, sağlık turizminde ön plana çıkmayı hedefliyor. İlçede "termal tedavi ve kür merkezi" tedavisi veren özel bir tıp merkezi, Azerbaycan Sağlık Bakanlığının ihalesini kazanarak 5 yıllık protokol imzaladı

Sağlık turizminde hedef 25 milyar dolar Haberi

Sağlık turizminde hedef 25 milyar dolar

TÜRSAB Sağlık Turizmi Raporuna göre 2023 yılında 2 milyon uluslararası hastanın Türkiye'de tedavi edilmesi, gelirin 20-25 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedefleniyor Türkiye'ye 2013 yılında sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bini aştı, 2,5 milyar dolar gelir elde edildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Sağlık Turizmi Raporu yayımlandı. Rapora göre, 2013 yılında Türkiye'ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bini aşmış durumda. Buna sağlık merkezlerinde yapılan operasyonlar da eklenince rakam 480 bine yükseliyor. 


Sağlık turizminden elde edilen gelir ise 2013 itibarıyla 2,5 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Sağlık turizmi kapsamında 2023 yılında 2 milyon uluslararası hastayı Türkiye'de tedavi etmek hedefleniyor. Bu nedenle hem turizmciler hem de sağlık sektörü ayağında çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığı'nın bugün itibarıyla 32 bin yatak kapasiteli hastane...