24 / 04 / 2024

Sahil kentleri tehlikede mi

Sahil kentleri tehlikede mi

Küresel deniz seviyesindeki artışın son 25 yılda giderek hızlanmasıyla sahil kentlerine bilim adamlarından uyarı geldi. 

Yabancıların konut tercihinde sahilin tek rakibi Ankara!

Türkiye'de yabancıların en fazla konut satın aldığı 10 ilin 9'unu sahil kentleri oluşturdu. İlk 10’a giren iller arasında sahilde bulunmayan tek kent Başkent Ankara oldu.

İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı Birlik bina onarımı ihalesi 10 Ekim'de!

İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı Birlik bina onarımı ihalesi 10 Ekim 2014 tarihinde saat 11:00'de Anadolu Cad.41 / 5 Bayraklı / İZMİR adresinde yapılıyor...

Giresun'da 6 metrelik dalgalar sahil yolunu kapattı!

Şiddetli fırtına Karadeniz' i esir aldı. Giresun'da 6 metrelik dalgalar sahil yolunu kapattı, mahsur kalan 30 araç zarar gördü. Çamlıhemşin- Ardeşen yolu heyelan nedeniyle kapandı...

Giresun'da dalgalar Karadeniz Sahil Yolu'nu trafiğe kapattı!

Giresun'da şiddetli fırtınayla yükselen dalgaların Karadeniz Sahil Yolu'nda su birikintileri oluşturmasıyla yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. Öte yandan sahil kenarında bulunan Cumhuriyet Parkı'nda ise dalga nedeniyle hasar oluştu.

Dumankaya Horizon'da sahil hayatının tüm güzellikleri birleşiyor!

Dumankaya Horizon ile son yıllarda görülen fazlasıyla dik, dar ve iç içe geçmiş binaların aksine, sahil hayatının tüm güzelliklerini yatay, geniş, panoramik ve butik bir yaşam alanı ile müşterilerin beğenisine sunuyor.

Sivas'ta Kızılırmak sahil yolundaki çalışmalar denetlendi!

Sivas'ta sahil yolundaki çalışmalar denetlendi. SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın Karşıyaka' dan üniversiteye kadar uzanacak olan Kızılırmak Sahil Yolu' ndaki 1. etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Kandıra Seyrek sahil yolu vatandaşı isyan ettirdi!

Kandıra Seyrek sahil yolunun önceki yılarda aşırı yağış sonrasında caddelerden inen sel suları sahil yolunu bu hale getirdi ve yıllar geçmesine rağmen yetkililer bu yolda hiçbir önlem almadı.

60 Evler Sahil Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

60 Evler Sahil Projesi 2. Etap çalışmalarının yanı sıra mevcut alanları kullanan vatandaşlar ve çocukların mutlu oldukları görülüyor. Geniş sahili, kumsalın güzelliği ve her geçen gün temizlenen deniziyle sahil, vatandaşın ilgisini çekiyor.

Sahil kıyılarına kentsel dönüşüm projeleri ne zaman uğrayacak?

Bursa Haber gazetesi yazarı İlhami Yıldız, "Sahil kıyılarına kentsel dönüşüm projeleri ne zaman uğrayacak?" başlıklı köşe yazısında kentsel dönüşüm - deprem ilişkisine dikkat çekiyor...

Vatandaş Emirgan Sahil Düzenleme projesine olumlu bakıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Emirgan'da yürütülen Sahil Düzenleme Projesi tartışma yarattı. Emirgan'da yürütülen Sahil Düzenleme Projesi konusunda uzmanlar dengenin bozulacağından endişeli vatandaş ise projeye olumlu bakıyor.

Emirgan sahil yolunun genişletilmesi projesi yeni yılda tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Emirgan sahil yolunun denize doğru genişletilmesi projesi yeni yılda tamamlanacak. İBB tarafından yaptırılan Emirgan sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. Projeyle İstanbul Boğazı 8 metre daralacak.

Emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor!

İBB tarafından yaptırılan Emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. Geçtiğimiz Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesimine denize kazık çakma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı.

Sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

Deniz ve tabii göllerin kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanlara sahil şeridi deniyor. Peki, sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

Sahil kentleri tehlikede mi Haberi

Sahil kentleri tehlikede mi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD'nin Colorado Üniversitesi, Güney Florida Üniversitesi ve Old Dominion Üniversitesinden bilim adamları, 1992'den bu yana uydulardan yapılan küresel deniz suyu seviye ölçümlerine göre, küresel deniz seviyesinin 1990'lı yıllarda yılda ortalama 2,5 milimetre yükselirken, bugün 3,4 milimetre yükseldiğini belirledi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Fransa Ulusal Uzay Araştırmaları Merkezinin (CNES) okyanus topografyası ölçüm uyduları Topex/Posedion, Jason-1, Jason-2 ve Jason-3'ün verilerini kullanan araştırmacılar, artışın sürmesi devam ederse yüzyıl sonuna gelindiğinde küresel deniz seviyesinin bugünkünden 65 santimetre fazla olacağını söyledi.


"Sahil kentleri için büyük problemler doğurabilir"

Bunun sahil kentleri için büyük problemler doğurabileceğini ifade eden bilim adamları araştırmada küresel ısınmanın artış hızına iki ayrı yönde etki ettiğine vurgu...