29 / 03 / 2024

şahinbey tarihi yerler

şahinbey tarihi yerler

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuya sahip çıkarak, Şıh Cami yanında bulunan park, meydan ve sokak yenileme projelerine ek olarak kültür mirası olan 4 tarihi binayı kamulaştırarak, restorasyonlarını tamamladı....

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Şahinbey Mecidiye Han tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi tarihi ve kültürel bir mekan olan ve yıllardır harabe durumda bulunan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

TOKİ Şahinbey Güzelvadi başvuru tarihi!

TOKİ Şahinbey Güzelvadi'de yer alan 1 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Şahinbey Kahvelipınar sözleşme tarihi 2017!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Kahvelipınar'da yer alan 725 konut için son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Şahinbey Güzelvadi son başvuru tarihi!

Gaziantep Şahinbey Güzelvadi 247 adet konut projesi kapsamında satışa çıkan 20 konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Şahinbey'deki tarihi mescit 80 yıl sonra ibadete açılıyor!

Şahinbey Belediyesi, 734 yıllık Pişirici Kasteli bünyesinde bulunan yerin 7 metre altındaki mescidi, yaklaşık 80 yıl aradan sonra ibadete açıyor.

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi projesinde 8 adet daire için satış sözleşmeleri imzalanacak. TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi için başlangıç tarihi bugün.

Şahinbey Yazıcık Konutları'nda sona gelindi!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Yazıcık Mahallesi’nde yapımı devam eden ve tarihi Antep evlerinin mimarisi ile yapılan Yazıcık Konutları’nda incelemelerde bulundu.

Şahinbey tematik parkta türk tarihi canlandırılacak!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 40 bin metrekare alanda yapacakları tematik parkta Türk tarihini canlandıracaklarını açıkladı.

Şahinbey'deki Antep Evi restore edilecek!

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Ağa Cami yanında bulunan eski Antep evini kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, konutu aslına uygun olarak restore ederek hizmete açacak.

Şahinbey Belediyesi Tarihi Kentler Birliği ödülünü aldı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Şahinbey'deki Antep Evleri restorasyon edilerek turizme açıldı!

Şahinbey Belediyesi'nin sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında restore ederek kullanıma açtığı tarihi Antep Evleri yoğun ilgi görüyor.

Şahinbey Mecidiye Hanı restorasyonuna ödül verildi!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

şahinbey tarihi yerler Haberi

şahinbey tarihi yerler


Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuya sahip çıkarak, Şıh Cami yanında bulunan park, meydan ve sokak yenileme projelerine ek olarak kültür mirası olan 4 tarihi binayı kamulaştırarak, restorasyonlarını tamamladı. Şehreküstü Konakları olarak adlandırılan ve baştan aşağı yenilenen binaları kültür ve sosyal amaçlı faaliyetler için halkın hizmetine sundu.


Yapılan sokak yenileme çalışmalarını ile tarihi sokakların hayat bulduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “eski kent merkezindeki kaleden ticaret merkezine ve yerleşim bölgelerine uzanan kültür yolunun devamını sağlayacak Suyabatmaz, Şıh Cami çevresi, Kozluca ve Kepenek mahallelerinde yapılan sokak yenileme çalışmalarıyla tarihi sokaklar yeniden hayat buldu.”dedi.


Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Tekke Caminden Kabasakal Cami’ne kadar olan alanda Şehitler Caddesi dahil olmak üzere tüm sokakların sokak sağlıklaştırmasını tamamlayacağız. Toplamda...