20 / 04 / 2024

Şahinbey 4 tarihi binayı kamulaştırıp restorasyonunu tamamladı!

Şahinbey 4 tarihi binayı kamulaştırıp restorasyonunu tamamladı!

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuya sahip çıkarak, Şıh Cami yanında bulunan park, meydan ve sokak yenileme projelerine ek olarak kültür mirası olan 4 tarihi binayı kamulaştırarak, restorasyonlarını tamamladı....




Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuya sahip çıkarak, Şıh Cami yanında bulunan park, meydan ve sokak yenileme projelerine ek olarak kültür mirası olan 4 tarihi binayı kamulaştırarak, restorasyonlarını tamamladı. Şehreküstü Konakları olarak adlandırılan ve baştan aşağı yenilenen binaları kültür ve sosyal amaçlı faaliyetler için halkın hizmetine sundu.


Yapılan sokak yenileme çalışmalarını ile tarihi sokakların hayat bulduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “eski kent merkezindeki kaleden ticaret merkezine ve yerleşim bölgelerine uzanan kültür yolunun devamını sağlayacak Suyabatmaz, Şıh Cami çevresi, Kozluca ve Kepenek mahallelerinde yapılan sokak yenileme çalışmalarıyla tarihi sokaklar yeniden hayat buldu.”dedi.


Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Tekke Caminden Kabasakal Cami’ne kadar olan alanda Şehitler Caddesi dahil olmak üzere tüm sokakların sokak sağlıklaştırmasını tamamlayacağız. Toplamda 7 kilometrelik bir sokak sağlıklaştırma çalışması yapmış olacağız. Burada ayrıca 4 tarihi yapının kamulaştırması ardından restorasyonu tamamlandı. Şehreküstü Konaklarımız şuanda kültür evi, el sanatları merkezi, okuma salonu ve kütüphane olarak hizmet vermekte. 22 evin kamulaştırmasının ardından yıkımlarını gerçekleştirerek yaptığımız Şıh Fetullah Parkımızın devamını da Şıh Camii’ne kadar yapacağız. Ayrıca Şıh Cami ve Şıh Hamamı karşısındaki evlerin kamulaştırmasını yaparak, evleri yıkıyoruz. Burayı da meydan yapacağız. Böylelikle Şıh Camii’nin dört bir tarafı açılacak.”diye konuştu. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön