19 / 04 / 2024

şahinbeyde restore edilen tarihi binalar

şahinbeyde restore edilen tarihi binalar

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuya sahip çıkarak, Şıh Cami yanında bulunan park, meydan ve sokak yenileme projelerine ek olarak kültür mirası olan 4 tarihi binayı kamulaştırarak, restorasyonlarını tamamladı....

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

TİKA'nın restore ettiği eserler TRT'de belgesel oldu!

TİKA tarafından inşa ve restore edilen dünyanın dört bir tarafındaki eserlere yolculuğa çıkaracak "İzler ve Çizgiler" belgeselinin ilk bölümü, 19 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

En iyi restore edilen ev ödülü Asmazlar Bağ Evi'ne verildi!

"19. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında, "En iyi restore edilen ev" ödülü verildi...

Meram'da eski yapılar restore ediliyor!

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

Restore edilen Süleymaniye Medreseleri havadan görüntülendi!

Fatih'te restore edilen Süleymaniye Külliyesinde yer alan 4 medresenin restorasyonu tamamlandı.

şahinbeyde restore edilen tarihi binalar Haberi

şahinbeyde restore edilen tarihi binalar


Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuya sahip çıkarak, Şıh Cami yanında bulunan park, meydan ve sokak yenileme projelerine ek olarak kültür mirası olan 4 tarihi binayı kamulaştırarak, restorasyonlarını tamamladı. Şehreküstü Konakları olarak adlandırılan ve baştan aşağı yenilenen binaları kültür ve sosyal amaçlı faaliyetler için halkın hizmetine sundu.


Yapılan sokak yenileme çalışmalarını ile tarihi sokakların hayat bulduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “eski kent merkezindeki kaleden ticaret merkezine ve yerleşim bölgelerine uzanan kültür yolunun devamını sağlayacak Suyabatmaz, Şıh Cami çevresi, Kozluca ve Kepenek mahallelerinde yapılan sokak yenileme çalışmalarıyla tarihi sokaklar yeniden hayat buldu.”dedi.


Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Tekke Caminden Kabasakal Cami’ne kadar olan alanda Şehitler Caddesi dahil olmak üzere tüm sokakların sokak sağlıklaştırmasını tamamlayacağız. Toplamda...